Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

«Σύμφωνια επί της αρχής» με την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων

«Σύμφωνια επί της αρχής» με την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων

«Συμφωνία επί της αρχής» ως προς το σχέδιο διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ταμεία, επήλθε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα στο Παρίσι, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Βέβαια η τρόικα ζήτησε επιπλέον στοιχεία αναφορικά με τις επχειρηματικές οφειλές σε τράπεζες, Δημόσιο, Ταμεία, ενώ η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να της στείλει τις επόμενες ημέρες το προσχέδιο νόμου πριν κατατεθεί στη Βουλή.

«Έχουμε συμφωνία επί του αρχικού κειμένου εργασίας» ανέφερε συγκεκριμένα ανώτερο στέλεχος του ΥΠΑΝ, ενώ τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, περιλαμβάνουν:

  • Την αποστολή πρόσθετων στοιχείων που ζήτησε η τρόικα από τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας αναφορικά με τις οφειλές προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι το σχέδιο θα καλύπτει το σύνολο των επιχειρηματικών οφειλών.
  • Την κατάρτιση νομοσχεδίου το οποίο επίσης θα αποσταλεί στην τρόικα για παρατηρήσεις πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Η διαπραγμάτευση επί του θέματος, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα στην Αθήνα με απώτερο στόχο να κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο. 

Ο ίδιος ανέφερε τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στο Παρίσι δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων για οφειλές προς τις τράπεζες.

Πηγη: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!