Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Σύνταξη βάσει του συνολικού εισοδήματος πρότεινε η τρόικα

suntaksi

Πρόταση για νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπου η σύνταξη θα υπολογίζεται όχι βάσει των εισφορών και των ετών ασφάλισης, αλλά βάσει του συνολικού εισοδήματος του κάθε ασφαλισμένου, έθεσε χθες προς συζήτηση το κλιμάκιο της τεχνικής βοήθειας της τρόικα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας. 

Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τα στελέχη του υπουργείου, τα οποία ξεκαθάρισαν στους εμπειρογνώμονες πως αντικείμενο της συνάντησης είναι η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και όχι ένας ανασχεδιασμός του ασφαλιστικού, χωρίς μάλιστα να πληρούνται και οι σχετικές προϋποθέσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας πρότειναν η σύνταξη να χορηγείται κατά το πρότυπο της Αυστραλίας, όπου το ύψος των συντάξεων δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης ή την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, αλλά και από τη γενικότερη εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης φέρεται να υποστήριξε πως συντάξεις με βάση τα εισοδήματα θα μπορούσαν να συζητηθούν μόνο στις εποχές των παχιών αγελάδων και όχι σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και πολυετούς ύφεσης.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!