Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Σύρος: Η εβδομάδα…των «τελών» – Ατελείωτες ουρές σε τράπεζες και εφορία

emporiki-alpha

Συνωστισμός, ουρές και μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες που σπεύδουν στις τράπεζες κυρίως για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους μιας και περίμεναν την τελευταία στιγμή να το κάνουν.

To Cyclades24 επισκέφθηκε τρία καταστήματα τραπεζών της Σύρου και είδαμε την ίδια εικόνα με αυτή των περισσοτέρων τραζπεζών της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής και πώς να μην είναι μάλιστα, όταν οι περισσότεροι Έλληνες είναι άνεργοι, απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η λήψη των φωτογραφιών έγινε στις 13:50 το μεσημέρι όταν ήδη οι ουρές στις τράπεζες είχαν μειωθεί. Παρ” όλα αυτά ο κόσμος μας δήλωσε ότι η εξυπηρέτηση ήταν ικανοποιητική με ευγένεια και χαμόγελο από τους υπαλλήλους. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις από τους φορολογούμενους πολίτες.

Με μία μόνο εργάσιμη ημέρα να απομένει για το κλείσιμο του χρόνου, έχουν πληρωθεί μόλις το 50% των τελών κυκλοφορίας. Οι καταθέσεις πινακίδων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ενώ από τα 5,5 εκατομμύρια σήματα απομένει να πληρωθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια, γεγονός που προδικάζει την ασφυξία στα τραπεζικά καταστήματα.

Παράταση δεν έχει δοθεί ακόμα και το πρόστιμο καθυστέρησης ανέρχεται σε 100%, δηλαδή διπλασιασμό των τελών, πράγμα που πιέζει ακόμα περισσότερο τους υπόχρεους.

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, πληρώνονται ακόμα οι τελευταίες δόσεις φόρου εισοδήματος αλλά και δόσεις ΦΑΠ που γεμίζουν ακόμα περισσότερο τις ουρές. Όσο για τις αυξημένες λόγω τέλους του έτους, επιχειρηματικές υποχρεώσεις, αρκετές τράπεζες δίνουν λύσεις αποφυγής ταλαιπωρίας με ταμεία επιχειρήσεων.

Οι φορολογούμενοι πολίτες όμως πρέπει να κάνουν εκτός των άλλων και μεγάλη υπομονή…

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!