Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Τέσσερις θέσεις ιατρών για το Κ.Υ. Άνδρου και τα Περιφερειακά Ιατρεία Γαυρίου – Κορθίου – «Είναι φανερό πως όταν προσπαθείς και διεκδικείς σίγουρα υπάρχει αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Άνδρου

1dd9fd19df17697852d9aaf902a22ddf

Τέσσερις θέσεις ιατρών για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Άνδρου και των Περιφερειακών Ιατρείων Γαυρίου και Κορθίου προκήρυξε το Υπουργείο Υγείας.

Οι συνεχείς προσπάθειες του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη για την στελέχωση των δομών Υγείας στο νησί μας, φαίνεται ότι ξεκίνησαν να «πιάνουν τόπο», αφού με τις θέσεις που προκηρύσσονται πρόκειται να λυθούν χρόνια και σημαντικά ζητήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Σουσούδης από την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε επανειλημμένες επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την στελέχωση τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και των Περιφερειακών Ιατρείων και ειδικά του Κορθίου που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχει μείνει χωρίς γιατρό. Επιπλέον ανέδειξε το πρόβλημα των δομών Υγείας της Άνδρου σε σχετικές συνεντεύξεις του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ το ζήτημα των ελλείψεων τέθηκε από τον ίδιο τόσο στην συνάντηση των Δημάρχων των Κυκλάδων στη Σύρο με αφορμή τα προβλήματα Υγείας όσο και κατά την εκλογική διαδικασία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο προκήρυξε μία θέση για το Κ.Υ. Άνδρου, μία θέση για το Περιφερειακό Ιατρείου Γαυρίου και δύο θέσεις για το Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου. Οι θέσεις θα καλυφθούν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

 

Θ. Σουσούδης: Το Υπουργείο αντέδρασε θετικά στο αυτονόητο αίτημά μας και είναι επίσης φανερό πως όταν προσπαθείς και διεκδικείς σίγουρα υπάρχει αποτέλεσμα»

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άνδρου για την θετική εξέλιξη στο θέμα των προσλήψεων ιατρών για τις Δομές Υγείας του νησιού μας επεσήμανε:

«Το θέμα της Υγείας στην Άνδρο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, είναι το σημαντικότερο και μας αφορά όλους. Η υποστελέχωση των Κ.Υγείας αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων έχει κάνει ανασφαλή τη διαβίωση κατοίκων και επισκεπτών. Ιδιαίτερα για το νησί μας την Άνδρο, τα υποστελεχωμένα και άδεια Περ. Ιατρεία, έχουν κάνει την ζωή των κατοίκων δύσκολη.

Τον τελευταίο καιρό και με την ιδιότητα που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Άνδρου, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επίλυσης αυτού του σοβαρού προβλήματος, που αφορά το υπέρτατο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ.

Φαίνεται ( επιτέλους), πως οι προσπάθειες βρίσκουν ανταπόκριση. Ύστερα από δύο «ζωντανές» συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, όπου έγινε το πρόβλημα γνωστό πανελληνίως, ύστερα από επανειλημμένες επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, ύστερα από την συνάντηση των Δημάρχων των Κυκλάδων στη Σύρο με αφορμή τα προβλήματα Υγείας και ύστερα από τη συνάντηση των Δημάρχων του Ν.Αιγαίου ( Κυκλάδες-Δωδεκάνησα) στην Αθήνα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, όπου το θέμα της Υγείας συζητήθηκε ως πρωτεύον, το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει θέσεις για πλήρωση κενών θέσεων ιατρών.

Είναι ολοφάνερο πλέον πως το Υπουργείο αντέδρασε θετικά στο αυτονόητο αίτημά μας και είναι επίσης φανερό πως όταν προσπαθείς και διεκδικείς σίγουρα υπάρχει αποτέλεσμα.

Το αισιόδοξο είναι πως η θετική απάντηση που πήρα στο Υπουργείο, μετά την επίσκεψή μου στις 8 Οκτωβρίου, ήταν πραγματική και ήταν το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών τόσο ατομικών όσο και συλλογικών.

Παρακάτω παραθέτω τις προσλήψεις που αφορούν την Άνδρο. Συγκεκριμένα προκηρύσσεται μία θέση στο ΚΎγείας, μία στο Περ.Ιατρείο Γαυρίου και δύο!! στο Περ. Ιατρείο Κορθίου. Να σημειώσουμε πως το Κόρθι δεν έχει αγροτικό τα τελευταια 2 χρόνια.

“Υστερα από αυτό μένει να γίνουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους γιατρούς για την κάλυψη των θέσεων, μέχρι της 29 Οκτώβρη!!!!!»

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. qzkydzzxd

    Τέσσερις θέσεις ιατρών για το Κ.Υ. Άνδρου και τα Περιφερειακά Ιατρεία Γαυρίου – Κορθίου – «Είναι φανερό πως όταν προσπαθείς και διεκδικείς σίγουρα υπάρχει αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Άνδρου – Androsportal – Η φωνή της Άνδ%

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!