Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Τούρκικη κορβέτα «έκοβε» βόλτες στην Άνδρο!

tourkiki_korveta

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε την Τετάρτη, καθώς τουρκική κορβέτα μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα κινούμενη στο στενό μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου και έφτασε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Μακρονήσου, σε απόσταση αναπνοής από τα παράλια της ανατολικής Αττικής.

Οι στρατηγοί της Άγκυρας με τις «ευλογίες» του Ταγίπ Ερντογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου έστειλαν την τουρκική κορβέτα «Βafra» να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, προερχόμενη από περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου μπήκε στις 10:30 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου. Πέρασε από το στενό του Καφηρέα. Στη συνέχεια, κινήθηκε με νοτιοδυτική πορεία μεταξύ Κέας και της  Μακρονήσου και εξήλθε από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατά μας νότια της Κέας στις 13:10.

Η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας έχει ως εξής:

Η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, προερχόμενη από περιοχή Βορειοανατολικού Αιγαίου εισήλθε στις 10:30 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια κινήθηκε με Νοτιοδυτική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Μακρονήσου και εξήλθε από τα Ε.Χ.Υ. Νότια Ν. Κέας στις 13:10.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δεν είναι καλή και η ανησυχία που υπάρχει στα Γενικά Επιτελεία είναι έντονη.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!