Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Σαντορίνη: Πολιτιστικός και εκπαιδευτικός τουρισμός

Τη δυνατότητα να μυηθούν στον ελληνικό πολιτισμό και συγχρόνως να εξασκηθούν στην ελληνική γλώσσα προσφέρει αυτό το καλοκαίρι το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε 70 ενηλίκους ξενόγλωσσους σπουδαστές, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε εβδομάδα ιδιαίτερα σημεία της Σαντορίνης, για να μάθουν για τη ζωή των ντόπιων, τις εργασίες, τις κατοικίες και τις συνήθειές τους.

Οι σπουδαστές διαμένουν στο νησί τουλάχιστον 15 ημέρες ο καθένας και προέρχονται από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Λετονία, την Αμερική, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αμερική και άλλες χώρες. Το Κέντρο οργανώνει προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρισμού καθώς και ερευνητικά προγράμματα για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας.

Μύηση στον ελληνικό πολιτισμό

Για τους ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να μάθουν βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας σε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα δύο ωρών το Κέντρο ετοίμασε ένα μάθημα survivalGreek (ελληνικά για τις βασικές καθημερινές ανάγκες), όπου μαθαίνουν να συστήνονται, να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους και να παραγγέλνουν σε εστιατόρια και καφέ. Αν συνεχίσουν, οι επισκέπτες θα μάθουν να προσανατολίζονται και να ζητούν πληροφορίες για τα ξενοδοχεία και τα δρομολόγια. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία του νησιού.

Φυσικά υπάρχει και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, με 73 ώρες σε δύο εβδομάδες, όπου με υπερεντατικό ρυθμό οι ξενόγλωσσοι ενήλικοι σπουδαστές μαθαίνουν τη γλώσσα μας.

Μεταξύ άλλων, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει επίσης πολιτιστικές δραστηριότητες για Έλληνες που θέλουν να βρουν κάτι από την άλλη Σαντορίνη, τη Σαντορίνη που είναι ζωντανή στους ανθρώπους με μεράκι και πάθος για τη δουλειά και την τέχνη τους. Μαθήματα παραδοσιακής κουζίνας σε συνεργασία με το «Ρακί» στο Μεγαλοχώρι, ελληνικών τραγουδιών, κεραμικής με τον Αντρέα Μάκαρη, επισκέψεις σε μέρη με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά αλλά και πολιτιστική αξία, επισκέψεις στην Ένωση Συνεταιρισμών SantoWines, σε πανηγύρια και μουσεία συνθέτουν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα των επισκεπτών της Σαντορίνης που ενδιαφέρονται για το νησί και για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται και σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία του νησιού.

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη του προγράμματος Ιφιγένεια Παπαϊωάννου, εξειδικευμένη στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε ενηλίκους ο 19ος κύκλος των μαθημάτων ξεκίνησε φέτος στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στόχος του Κέντρου είναι η επέκταση του προγράμματος με μαθήματα και την περίοδο του Πάσχα.

Πηγή: http://www.koinignomi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!