Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο λαό» από την Κινηματογραφική Λέσχη αύριο

Το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο λαό» αναμένεται να προβληθεί αύριο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, στο σινέ Αυλή στις 9:00 μ.μ.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

[Πρόκειται για ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη με θέμα τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την εποχή της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή του Καναλιού της Βουλής και βασίζεται σε άγνωστο, μέχρι τώρα, αρχειακό υλικό, όπως αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες που λογοκρίθηκαν η απαγορεύθηκαν, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγγραφα, που για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μικρά αποσπάσματα από 70 περίπου ελληνικές και ξένες ταινίες της εποχής, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν, καθώς επίσης και μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που επί Δικτατορίας πραγματοποίησε την Αναπαράσταση, τον Θίασο, αλλά και τις Μέρες του ’36. Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη είναι αποκαλυπτικό για τη νοοτροπία της Χούντας και παρουσιάζει εκτενώς το σκεπτικό των ίδιων των λογοκριτών. Το θέμα της λογοκρισίας την εποχή της Δικτατορίας αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. 

Το ντοκιμαντέρ έκανε την πρεμιέρα του στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε θερμές κριτικές.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!