Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Aegean Cuisine στο Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας στις 10 Οκτωβρίου

AEGEAN

Ένα “γευστικό” πάνελ συζήτησης με θέμα την Κουζίνα του Αιγαίου στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στις 17:00 το απόγευμα στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε ζωντανή σύνδεση με τις αίθουσες του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη και Τήνος με προσκεκλημένους που θα συζητήσουν το σημαντικό ρόλο των τοπικών προϊόντων στην τοπική γαστρονομία καθώς και για τις νέες δράσεις του Δικτύου Aegean Cuisine για τις Κυκλάδες στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών παραγωγών και της ανάδειξης της τοπικής κουζίνας.

«Το μέλι στην Κυκλαδίτικη γαστρονομία: χρήσεις & τάσεις» θα παρουσιάσειη Θάλεια Τσιχλάκη, Δημοσιογράφος γεύσης στο Aθηνόραμα – Umami.gr.  Το θέμα «Από το μέλι στην κοπανιστή και τη λούτζα: Δυνατότητες και προοπτικές των τοπικών προϊόντων των Κυκλάδων» θα αναπτύξει η Νανά Δαρειώτη, Διευθύντρια του περιοδικού γεύσης, Αλάτι & Πιπέρι.

Το πάνελ συζήτησης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ενεργειών του Δικτύου Αegean Cuisine, του πρότυπου δικτύου επιχειρήσεων με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και την προβολή του Αιγαίου ως μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό και  πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συμποσίου Μελισσοκομίας, «Η Μελισσοκομία στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα έως και σήμερα: ιστορικά ευρήματα και επίκαιρα θέματα» το οποίο διοργανώνεται από το Eπιμελητήριο Κυκλάδων, τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το Eva Crane Trust (το διάσημο κοινωφελές ίδρυμα για θέματα μελισσοκομίας προς τιμή της Ένα Crane, ιδρύτριας της I.B.R.A. βιβλιοθήκης), στις 9-11 Οκτωβρίου.

Η παρακολούθηση του πάνελ συζήτησης καθώς και του τριήμερου Συμποσίου είναι ανοιχτή προς όλους, ενώ εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω του ekyklades.gr όπου βρίσκεται αναρτημένο το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας – Εμμανουέλλα Σταμίρη, Επιμελητήριο Κυκλάδων, τηλ. 22810 82346,  εσωτερικό 105, estamiri@cycladescc.gr

 

Γνωρίστε το Δίκτυο AegeanCuisine μέσα από το www.aegeancuisine.gr.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!