Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Υγειονομικά «γυμνή» η Ανάφη

anafi

Χωρίς γιατρό παραμένει εδώ και 2 εβδομάδες η Ανάφη, με την κατάσταση να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο έπειτα κι από την παραίτηση της νοσηλεύτριας.

Οι 270 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού (ακρίτες με όλη τη σημασία της λέξης!) νοιώθουν εγκατάλειψη και – κυρίως – ανασφάλεια, αφού λόγω έλλειψης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ακόμη και για μια απλή εξέταση αίματος πρέπει να μεταβούν στη Σαντορίνη με 3ημερη διαμονή εκεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με επιστολή του δημάρχου Ιάκωβου Ρούσσου προς τον υπουργό Υγείας (με την οποία ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης), το ιατρείο θα έπρεπε να είναι στελεχωμένο με έναν γενικό ιατρό, έναν αγροτικό ιατρό κι έναν νοσηλευτή, ωστόσο και οι τρεις θέσεις παραμένουν κενές. «Οι εκκλήσεις μας τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου, όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» τονίζει ο κ. Ρούσσος και προσθέτει ότι «πρόσφατα χρειάστηκε να παρέμβουμε χωρίς καθόλου ιατρικές γνώσεις σε περιστατικό που προέκυψε και χορηγήσαμε φάρμακα σε συμπολίτη μας γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του».

Ο δήμαρχος λέει χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο εν έτει 2013 οι κάτοικοι της Ανάφης να γίνονται επαίτες του βασικότερου δικαιώματος των πολιτών, της υγείας και ζητά τη λύση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει, περιμένοντας απάντηση του υπουργού εντός της ημέρας (σ.σ. ο κ. Ρούσσος έστειλε το έγγραφο στις 4 Νοεμβρίου).

*Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το έγγραφο του Δήμου Ανάφης της 4ης Νοεμβρίου με αρ. πρωτ. 1451 σχετικά με το Περιφερειακό ιατρείο Ανάφης.

Πηγή: http://www.naxosnow.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!