Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου

ugrotopos

 

Ένας μαθητικός διαγωνισμός παραμυθιού και βίντεο για τα σχολεία της Πάρου. Πώς μπορείς, εν καιρώ κρίσης, να εμπνεύσεις παιδιά και εκπαιδευτικούς με την αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη δημιουργικότητα και το περιβάλλον; To WWF Ελλάς καλεί όλα τα σχολεία της Πάρου να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό φαντασίας, δημιουργίας, γνώσης και ευαισθητοποίησης για την αξία των υγρότoπων της Πάρου.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγρότοπους και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, τους υγρότοπους του νησιού, να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική, οικονομική, κοινωνική), να τους ερευνήσουν, να αντιληφθούν τις απειλές και την ανάγκη προστασίας τους, να απολαύσουν τη φύση και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση.

Οι εκπαιδευτικοί του νησιού που θα αποτελέσουν και την κινητήριο δύναμη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που θα λάβει χώρα 1-3 Νοεμβρίου στην Παροικιά, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία άντλησης γνώσης και ιδεών, καθώς το εργαστήριο του βίντεο θα οργανώσει η κα. Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης-εκπαιδευτής στα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ το εργαστήριο δημιουργικής γραφής η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς. Τέλος, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν διαρκή υποστήριξη από τους συντονιστές των εργαστηρίων καθ” όλη τη διάρκεια της δράσης, ενώ θα τους παρασχεθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Το επιστέγασμα του ταξιδιού αυτού θα είναι, για τους μαθητές έως 9 ετών, ένα παραμύθι που δεν θα ξεπερνά τις 900 λέξεις ενώ για τους μαθητές από 10 ετών και άνω ένα βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτά.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό: Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρούνε εδώ και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στο WWF, στη διεύθυνση m.symvoulidou@wwf.gr έως τις 23 Οκτωβρίου. Η δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό σημαίνει αυτόματα και κράτηση θέσης σε ένα από τα δυο σεμινάρια.

Τα σεμινάρια: Έχουν στόχο να καταρτίσουν τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την αξία των υγροτόπων του νησιού και να τους μυήσουν στις τεχνικές συγγραφής παραμυθιού από παιδιά και στην τεχνική του βίντεο. Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον υγρότοπο της Παροικιάς ενώ το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν, στο 1ο Δ.Σ., τα εργαστήρια βίντεο και δημιουργικής γραφής, 10.00 – 15.30. Λεπτομέρειες για τον τόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων και το πρόγραμμα θα αποσταλούν σύντομα σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες:
Μαρίνα Συμβουλίδου, ειδική συνεργάτης δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, m.symvoulidou@wwf.gr

 

Πηγή: http://www.wwf.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!