Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

ΥΠΑΝ: Πρωτοβουλία για μείωση επιτοκίου σε επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα ενήμερα δάνεια

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης θα ενημερώσει όλους τους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα για την πρωτοβουλία του ΥΠΑΝ να μειωθεί το επιτόκιο για τις 65.000 επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα ενήμερα δάνεια.

Όπως δήλωσε στoν Real Fm, «προσπαθούμε να πείσουμε την EE, δηλαδή και την Κομισιόν και το Κοινοβούλιο, ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε από τα διαρθρωτικά ταμεία για να επιδοτήσουμε το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων ενήμερων δανείων με 2-3 μονάδες για 2- 3 χρόνια μέχρι να φύγουμε από την κρίση.

» Η ελληνική επιχείρηση πληρώνει 4 μονάδες κατά μέσο όρο υψηλότερο επιτόκιο από τον Ευρωπαίο ανταγωνιστή της. Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ζητήσουμε τη συνεργασία και της τελευταίας ευρωπαϊκής κυβέρνησης και της πιο μικρής χώρας».

Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης με την πρέσβειρα της Σουηδίας στην Αθήνα, Σαρλότ Ράνγκμπεργκ με την οποία εξέτασε ζητήματα αναφορικά με τη δραστηριοποίηση σουηδικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!