Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Χ. Κόκκινος: «Άμεση η ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος στα νησιά μας»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στη πρόσφατη περιοδεία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης κ. Κικίλια στη Ρόδο και σε συνάντηση που είχε μαζί του επεσήμανε τα εξής:

  1. Την άμεση ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος στα νησιά μας. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν επαρκούν να τις καλύψουν οι ήδη υπηρετούντες αστυνομικοί και πυροσβέστες που εργάζονται με αυταπάρνηση. Η μεγάλη τουριστική κίνηση, η αυξανόμενη εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, τα προβλήματα που δημιουργεί μερίδα τσιγγάνων, η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, είναι οι βασικοί λόγοι που πρέπει να ενισχυθούν τα σώματα ασφαλείας της περιοχής μας. Μια τέτοια ενέργεια θα ενισχύσει το ηθικό τους αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών μας.
  1. Η νέα περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου υπό τον κ. Χατζημάρκο είναι πρόθυμη -εφόσον της ζητηθεί- να εντάξει και στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) οχήματα που θα ενισχύσουν τον ήδη υπάρχοντα «στόλο» της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Αντίστοιχη επιτυχημένη δράση έγινε από την Π.Ν.Α. επί θητείας στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου όταν τα σώματα ασφαλείας και το πυροσβεστικό σώμα των νησιών μας ενισχύθηκαν με νέα οχήματα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ( Π.Ε.Π.) Νοτίου Αιγαίου (2000-2009).

Η ασφάλεια και η ειρηνική συμβίωση είναι δικαίωμα όλων των νησιωτών μας και η πολιτεία οφείλει να το διασφαλίσει.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!