Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

1.600.000 ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση νέων αγροτών

photo_thumb[14]

Εκδόθηκε η 2η προκήρυξη του Μέτρου 1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2007-2013 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Με τη σχετική υπουργική απόφαση κατανέμονται ανά Περιφέρεια συνολικές πιστώσεις ύψους 140.000.000 € για το Μέτρο 1.1.2 και ορίζονται η περίοδος υποβολής και έγκρισης φακέλων υποψηφιότητας για το έτος 2014, οι όροι και οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας, καθώς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, που απλοποιούνται και επιταχύνονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ.

Οι πιστώσεις που κατανεμήθηκαν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2014 (δεύτερη περίοδο εφαρμογής) είναι 1.600.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχετικό αίτημα. Η περίοδος υποβολής φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται από 18/03/2014 έως και 16/05/2014.

Δικαιούχοι της πριμοδότησης πρώτης εγκατάστασης κατά την τρέχουσα περίοδο εφαρμογής του προγράμματος είναι όσοι νέοι γεωργοί εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις κοινοτικές διατάξεις για το χρόνο που καλύπτει το κριτήριο της πρώτης εγκατάστασης. Η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη είναι 20.000 ευρώ και το πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Αγροτών, εφαρμόζεται σε γεωργούς κατά κύρια απασχόληση ηλικίας μέχρι 40 ετών που είναι αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης θα πρέπει να παραλάβουν τα έντυπα συμμετοχής καθώς και τα ζητούμενα δικαιολογητικά από: τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, τη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, την  Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του Νοτίου Αιγαίου και την Ειδική Υπηρεσία Συγχρηματοδοτούμενων Μέτρων και Πράξεων Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους διαδικτυακούς τόπους: www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr & www.northaegean.gr.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!