Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

100 χλμ. η πιστοποιημένη πεζοπορική διαδρομή της Άνδρου

andros_route_poster2

Η αντίστροφη μέτρηση για την απονομή του ευρωπαϊκού σήματος ποιότητας στις πεζοπορικές διαδρομές της Άνδρου, ξεκίνησε! Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Χώρας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορικών Συλλόγων κ. Lis Nielsen θα απονείμει το σήμα ποιότητας σε μια διαδρομή που φθάνει τα 100 χλμ.

Η πιστοποιημένη διαδρομή Andros Route εκτείνεται από βορρά προς νότο, κατά μήκος αρκετών παλαιών «δρόμων» (λιθόστρωτων ημιονηγών διαδρομών), συνδέει ιστορικούς οικισμούς της Άνδρου, διασχίζει τις 4 οροσειρές, πολυάριθμες ρεματιές, ποτάμια, δάση και παραλίες, ενώ διέρχεται από σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Στη μεγαλύτερή της έκταση κινείται επί του δικτύου σηματοδοτημένων διαδρομών κόκκινου χρώματος με αρίθμηση, ενώ σε κάποια σημεία αποκλίνει από αυτό παρέχοντας επιλογή στον περιπατητή να κινηθεί επί του ενός ή του άλλου δικτύου. H διαδρομή είναι συνεχής και αποτελείται από δύο γραμμικά τμήματα στη βόρεια και νότια Άνδρο αντίστοιχα κι ένα κυκλικό στην κεντρική. Τμήμα της πιστοποιημένης διαδρομής στο κεντρικό τμήμα του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν όσοι παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις απονομής του σήματος, την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη πεζοπορία στη διαδρομή Κάτω Υψηλού – Λάμυρα – Μένητες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς, στον Άνω Πιτροφό, καθώς και επίσκεψη στα χοιροσφάγια που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μενήτων.

Η πιστοσποίηση της διαδρομής βεβαιώνει την ύπαρξη σημαντικών υποδομών για τον πεζοπορικό τουρισμό στην Άνδρο, κάτι που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την αύξηση των ρευμάτων πεζοπορικού τουρισμού στο νησί.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!