Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

19 Σύλλογοι της Άνδρου έκαναν το θαύμα τους – Του Πατρίκιου Κωστή

Την Πέμπτη του Πάσχα στις 28 Απριλίου έγινε μία ουσιώδης συνάντηση-συζήτηση για το καυτό θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας. Δεκαεννέα σύλλογοι έκαναν το θαύμα τους, με πολύτιμο συντονιστή τον Φιλoπρόοδο Όμιλο Γαυρίου και οικοδεσπότη την Ένωση Ανδρίων που παρείχε την σύνδεση της στο Zoom.

Ομιλητές όπως δικηγόροι, μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και βουλευτές έδωσαν το στίγμα τους μέσω της τοποθέτησής τους. Πολλοί από αυτούς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τεκμηριώνοντας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια τις απόψεις τους. Άλλοι πάλι ήταν απλά γλυκανάλατοι και συγκαταβατικοί, άλλοι αδιάφοροι, άλλοι ’’μία απ’τα ίδια’’ και άλλοι εκτέθηκαν από την κορυφή ως τα νύχια, μη ξέροντας που να κρυφτούν. Αυτά έχει μία συζήτηση. Το χειρότερο από όλα βέβαια ήταν οι απουσίες. Απουσίες τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (Μονογιού, Φόρτωμας και Βρούτσης) και ηχηρότατες απουσίες του Επάρχου Δημήτρη Λάσκαρη και του Δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη. Όλοι τους βέβαια, δεν έλειψαν από την γιορτή της Θεοσκεπάστου, με τα λαμπερά τους ταγιέρ, τις κουστουμιές τους και το rey ban γυαλί. Αγαπητοί βουλευτές. Η απουσία σας, στην προκειμένη περίπτωση, δεν αποτελεί πολιτική πράξη. Συνιστά στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία προς τα πρόσωπα των ανθρώπων που εκπροσωπείτε και σας εμπιστεύθηκαν.

Αγαπητέ κύριε Λοτσάρη τίποτα δεν σας δικαιολογεί, ότι στείλατε επιστολή πως θα απουσιάσετε λόγω υποχρεώσεων. ‘Έπρεπε να ήσασταν στη θέση σας. Να υποστηρίξετε, να επισημάνετε, να ακούσετε. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη Λάσκαρη. Με θλίβεις με την απραξία σου. Λυπάμαι πολύ γιατί σε πίστεψα. Το μόνο που κάνεις είναι να ανεβάζεις stories και φωτογραφίες. Από ουσία μηδέν. Τόσο σοβαρό ζήτημα, κι εσύ, ως Αντιπεριφεριάρχης Ενέργειας να μην παρίστασαι. Απαράδεκτο. 

Γκρεμίζεται το νησί και δεν το καταλαβαίνετε. Ή δεν σας ενδιαφέρει. Η πολιτική, κυρία και κύριοι, θέλει γνώσεις, τρέξιμο, αξίες και το σημαντικότερο ενσυναίσθηση.

Αυτά ήθελα να γράψω, μετριάζοντας όσο μπορώ τον θυμό και την αγωνία μου. Οι δεκαεννιά σύλλογοι, παρά τους χαλεπούς καιρούς μας, έκαναν το θαύμα τους και μπράβο τους. Οφείλουμε να στηρίξουμε την όποια επερχόμενη ενέργειά τους. Παρακάτω το link με το video της συνάντησης. Θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα για το ποιοι μας διοικούν και πως…

https://www.youtube.com/watch?v=nW590ckSQfA                 

                                                                                                                        Πατρίκιος Κωστής

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!