Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

2019: Χρονιά χωρίς καλοκαίρι στην Ελλάδα;

antras-kalokairi

Θα είναι το 2019 η χρονιά χωρίς καλοκαίρι στην Ελλάδα; Αυτό δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας του ερευνητή του meteo.gr Κ. Λαγουβάρδου σε συνεργασία με τον Καθηγητή Πουασόν Νταβρίλ του Πανεπιστημίου 21 του Παρισιού και του Ερευνητή Ειπριλ Φουλτου Αυτοκρατορικού Πανεπιστημίου του Κόβεντρυ.

Η αιτία: σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που κατεγράφησαν στην Ελλάδα όλο το χειμώνα που μόλις πέρασε.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές: το συσσωρευόμενο νερό στους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες, με την άνοδο της θερμοκρασίας θα αρχίσει να κινείται προς την επιφάνεια, με αποτέλεσμα την πολύ έντονη εξάτμιση του στα υπερκείμενα στρώματα του αέρα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εξάχνωση του χιονιού που έχει συσσωρευτεί στα ελληνικά βουνά, θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των υδρατμών μέσα στην ατμόσφαιρα σχετικά με τις κανονικές τιμές. Αυτή ακριβώς η υπερβολική αύξηση των υδρατμών είναι που θα οδηγήσει στη συνέχεια σε εμποδισμό της ηλιακής ακτινοβολίας η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έφθανε στο έδαφος, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην ακολουθήσει την φυσιολογική αυξητική πορεία προς το καλοκαίρι.

Επομένως το φετινό καλοκαίρι θα είναι μάλλον ανύπαρκτο στην Ελλάδα, με συνθήκες που περισσότερο θα θυμίζουν προχωρημένο φθινόπωρο αντί για καλοκαίρι. Οι επιστήμονες φοβούνται επανάληψη του φαινομένου και το 2020, ειδικά αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις και τον χειμώνα του 2019-2020.

Στα αποτελέσματα της Ομάδας των Λαγουβάρδου, Νταβρίλ και Φουλ, υπάρχει και αντίλογος από μερίδα επιστημόνων: ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά και λανθασμένα και ότι προφανώς θα έχουμε καλοκαίρι του 2019.

Προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, καθώς πρόκειται για μια πανέξυπνη και καλοδουλεμένη τρολιά του meteo.gr!

Εκ μέρους του meteo.gr ο Κ. Λαγουβάρδος εύχεται σε όλους και όλες καλή Πρωταπριλιά!

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!