Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φιλοξενεί στη Νάξο την 32 Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο νησί, καθώς φιλοξενήθηκε πρώτη φορά το 1996, συμμετέχουν 20 θεατρικές ομάδες από τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Πάτμο, Κάλυμνο, Σύρο, Τήνο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο.

Από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούν 22 θεατρικές παραστάσεις, στο προαύλιο της Σχολής Ουρσουλινών, στο ΚΕΓΕ και στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση των ερασιτεχνικών θιάσων όλου του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, ως εξής:

  • Συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι για τον Νάξιο Θεατρικό Συγγραφέα, με τη συμμετοχή της Κατερίνας Καμπανέλλη, του Πλάτωνα Μαυρομούστακου και της Έλενας Μαρούτσου
  • Μουσικοθεατρική παράσταση «Καλησπέρα Κύριε Ιάκωβε», με τη συμμετοχή μελών της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου
  • Παράσταση του θεατρικού έργου του Ι. Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων» και
  • Σεμινάριο δημιουργικής γραφής από την Έλενα Μαρούτσου

 

Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή Ουρσουλινών τρία αφιερώματα και πιο συγκεκριμένα:

  • Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων από τη συλλογή του Χρήστου Κατσαμπάνη (16-26 Σεπτεμβρίου)
  • Ομιλία του Βάλτερ Πούχνερ με θέμα «To 1821 και το Θέατρο» (Κυριακή 19/09/21, στις 19:00)
  • Παράσταση «Χαρίδημος ο Σάμιος» του Γεωργίου Κλεάνθη (Κυριακή 19/09/21, στις 20:00)

Η 32η Συνάντηση Θεατρικών Ομίλων Αιγαίου διοργανώνεται από το Υπουργείο Ναυτιλιακής και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το  πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!