Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

44 μαθητές γνωρίζουν την αρχαία τραγωδία

theatro_andros2

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση «Τρωάδες», από το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άνδρου, είχαν 44 μαθητές Λυκείου από τη Χώρα, το Γαύριο και το Κόρθι, κάνοντας έτσι την πρώτη τους γνωριμία με την αρχαία τραγωδία μέσα από μια παράσταση υψηλού επιπέδου.

Τα εισιτήρια προσφέρθηκαν στους μαθητές από το Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη, μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των λυκείων της Άνδρου. Με την ίδια διαδικασία μαθητές και μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την παράσταση «Αχαρνής», τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, στο νέο ανοιχτό θέατρο της Χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παράσταση «Τρωάδες» παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 θεατές, ενώ όλα σχεδόν τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο, καθώς επρόκειτο για την πρώτη παρουσία του Εθνικού Θεάτρου στην Άνδρο.

 

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Β.Μ.

    Όσον αφορά τους «Αχαρνής»: H παράσταση πολύ καλή. Η διοργάνωση άθλια. Προφανέστατα είχαν πωληθεί ή -πιθανότερο- δωθεί εισιτήρια πέραν της χωρητικότητας του θεάτρου με αποτέλεσμα ακόμα και οι θεατές που είχαν προσέλθει εγκαίρως να μη βρίσκουν θέση να καθίσουν και να αναγκάζονται να διαπληκτίζονται με όσους θεωρούσαν σωστό να «κρατάνε» θέσεις για συγγενείς και φίλους. Το χειρότερο και το πιο ντροπιαστικό όμως, είναι ότι οι μαθητές του Γαυρίου που είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την παράσταση στο πλαίσιο της ευγενούς χορηγίας του Ιδρύματος Μωραϊτη, αντιμετωπίστηκαν (κάποιοι απ΄ αυτούς «στην πρώτη τους γνωριμία με το αρχαίο δράμα» όπως αναφέρετε) απαξιωτικά και ταπεινωτικά αφού τους είπαν ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια γι΄ αυτούς και δεν τους επέτρεπαν να μπουν στο θέατρο ακόμη και αφού είχε αρχίσει η παράσταση και παρά τις διαμαρτυρίες γονέων και άλλων θεατών. Με άλλα λόγια, τα παιδιά αντιμετωπίστηκαν ως «τζαμπατζήδες» και θεατές δεύτερης κατηγορίας από τους διοργανωτές. Και είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα τύγχαναν διαφορετικής αντιμετώπισης αν ήταν ενήλικες. Εν κατακλείδι, το θέατρο αποτελεί πραγματικό κόσμημα για το νησί αλλά δυστυχώς «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους ….» . Δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται και σε ποιο βαθμό για την απαράδεκτη διοργάνωση και ούτε με ενδιαφέρει. Σκοπός του σχολίου μου είναι -στο μέλλον τουλάχιστον- το υψηλό επίπεδο πολιτισμού να μην περιορίζεται στη σκηνή του θεάτρου αλλά και στον τρόπο που οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!