Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

4ήμερη επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σύρο

Τετραήμερη επίσκεψη στη Σύρο θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, από την Παρασκευή 14 έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου το μεσημέρι στα πλαίσια της ενημέρωσης και της κινητοποίησης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας, Κ Χατζηδάκης.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη προβλέπει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα δεκάωρης εργασίας και περαιτέρω καταστρατήγηση του 8ωρου, υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε. αλλά και κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για μια σειρά από κλάδους, καθώς και μπλοκάρισμα σε σειρά συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Με λίγα λόγια, καταργεί όλα εκείνα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε με τρία εμβληματικά νομοσχέδια, νόμους του κράτους, (4448/2017, 4554/18 και 4611/19), δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για τον κόσμο της εργασίας. Καταργεί δικαιώματα κατοχυρωμένα εδώ και δεκαετίες με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, θα έχει συναντήσεις με φορείς και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων, καθώς και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για όλες τις αλλαγές που επιφέρει το Νομοσχέδιο, οι οποίες πλήττουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και μακροπρόθεσμα τον δημόσιο τομέα, αλλά το σύνολο των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών, τα ασφαλιστικά ταμεία και συνακόλουθα τις δομές του κοινωνικού κράτους. 


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!