Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

5 νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΤΕΑΝ

eed994e89a5285c4ec86d6463983b732_XL

Την 1η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει το καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσα από την αποτελεσματική χρήση των νέων οικονομικών εργαλείων για τις ΜμΕ.

Ο κ. Κ. Γαλιάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ( Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) επεσήμανε ότι το τραπεζικό σύστημα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες κυρίως μόνο των μεσαίων επιχερήσεων που βρίσκονται σε κάποιο στάδιο ανάπτυξης αλλά δεν καλύπτει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες και δεν καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις δανειακές ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων ενώ είναι αποκλεισμένες από τη χρηματοδότηση οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Γαλιάτσος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και ότι τα τελευταία χρόνια προωθείται η δημιουργία ενός παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος για να αντιμετωπίσει τις «αστοχίες» της αγοράς.

Ο κ. Γαλιάτσος απαρίθμισε πέντε πρωτοβουλίες του ΕΤΕΑΝ που βρίσκονται σε εξέλιξη:

  1. Δημιουργία νέων Μέσων Χρηματοδοτικής Τεχνικής που θα είναι προσανατολισμένα στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων (καινοτομία, εξαγωγικός προσανατολισμός …) και δεν θα αποτελούν οριζόντιες δράσεις
  2. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου για κεφαλαιακή στήριξη ΜΜΕ
  3. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου χρηματοδότησης της αναδιάρθρωσης ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα
  4. Ανάπτυξη μέσω του ΤΑΝΕΟ του θεσμού των ΑΚΕΣ (venture capital)
  5. Ίδρυση μη τραπεζικού ιδρύματος παροχής μικροπιστώσεων (non banking MFI)

Πηγή: http://www.epixeiro.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!