Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

6ο ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

10616304_828600240507492_4217032076319255778_n

Οι γυναίκες των Κυκλάδων απέναντι στην κρίση

ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ 6ο ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Τη δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση δίνουν οι Κυκλαδίτισσες μέσα από το 6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, που φέτος πραγματοποιείται στην Άνδρο.

Το θέμα του εφετινού συνεδρίου είναι «Γυναίκες εν δράσει – Πρωτοβουλίες και δράσεις των γυναικών απέναντι στην οικονομική κρίση». Οι εργασίες του θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο της Χώρας, στην Άνδρο, από τις 3 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2014. Στο συνέδριο μετέχουν τα μέλη των Γυναικείων Συλλόγων και Συνεταιρισμών των Κυκλάδων, ενώ οι εργασίες του είναι ανοικτές στο ευρύτερο κοινό.
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν στελέχη Γυναικείων οργανώσεων, πολιτευτές, ψυχολόγοι, καθηγήτριες οικονομικών και οικιακής οικονομίας, πρόεδροι Συνεταιρισμών. Οι ομιλήτριες θα αναπτύξουν όλες τις πτυχές του θέματος, το οποίο είναι επίκαιρο και αγγίζει τον καθένα μας. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των γυναικείων συλλόγων των Κυκλάδων θα μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες. Μερικές χαρακτηριστικές ενότητες του συνεδρίου: Γυναικεία ανεργία, Επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες μέσα στην κρίση, Γυναίκα και τουρισμός, Εθελοντισμός, Η οικογένεια σε εποχές οιοκονομικής κρίσης κλπ.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου έχει προβλεφθεί εκδρομή και ξενάγηση στα μέρη που γυρίστηκε η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία», καθώς και σε μοναστήρια της Άνδρου.

Μετέχουν σύνεδροι από όλα σχεδόν τα νησιά των Κυκλάδων.
Ο θεσμός του πανκυκλαδικού Συνεδρίου ξεκίνησε το 2006 από τον Σύλλογο Γυναικών της Νάουσας Πάρου και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στη Μύκονο, στην Αιγιάλη Αμοργού και την Τήνο.

Τη φετινή διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!