Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

7-14 Ιανουαρίου ξεκινούν εμβολιασμοί

Σήμερα στις 12 η ώρα θα λάβει χώρα στο Μαξίμου κρίσιμη σύσκεψη με επίκεντρο τα επόμενα βήματα για τον εμβολιασμό. Στο ίδιο τραπέζι υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα καθίσουν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος από την πλευρά του υπ. Υγείας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς ο ρόλος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος στην προετοιμασία και υλοποίηση του σχεδίου των εμβολιασμών, την οποία κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν κολοσσιαία επιχείρηση logistics.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί τόσο η αλυσίδα τροφοδοσίας των εμβολίων, δηλαδή η φύλαξη και η διακίνηση, όσο και η διαδικασία των ραντεβού που πρέπει να ακολουθηθεί.

Τα εμβόλια θα φυλάσσονται σε φαρμακαποθήκες πριν φτάσουν στα 1.018 κέντρα εμβολιασμού, τα οποία αναμένεται μάλιστα να αυξηθούν. Ακολούθως θα πρέπει να γίνει η κατηγοριοποίηση των ομάδων, είτε με βάση την ηλικία είτε τα υποκείμενα νοσήματα. Κυβερνητικές πηγές, πάντως, σημειώνουν πως τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.  

Πηγή: Καθημερινή


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!