Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Βασίλης Αδάμης: Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν για την καταπάτηση στο λιμάνι

Tου Βασίλη Αδάμη Δημοτικού Συμβούλου

Τις τελευταίες μέρες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, σχετικά με τηνκαταπάτηση που γίνεται σε δημόσιο χώρο και στον αιγιαλό, στο λιμάνι Γαυρίου.

Μέχρι σήμερα, οι επίσημοι εντολείς της καταπάτησης κρύβονται και τομόνο που ξέρουμε, είναι ότι έδειξαν ενδιαφέρον για τη συνέχιση της καταπάτησης, η Αντιδήμαρχος Υδρούσας και ο μη αιρετός σύμβουλος του Δημάρχου στο Λιμενικό Ταμείο, που λειτουργούν να υπολογίζουν το ΔΣ, το τοπικό Γαυρίου και είναι υπεράνω των νόμων.

Έφτασαν δε στο σημείο, να κατηγορούν την αντιπολίτευση, που έπραξε ως όφειλε τα νόμιμα, δηλαδή να αναφέρει προς στους εμπλεκόμενους  καταπάτηση  του δημόσιου χώρου, από άγνωστο μέχρι στιγμή φορέα. Ο επίσημος Δήμος και οι υπηρεσίες, μέχρι σήμερα δεν μας έκαναν ποιος είναι ο φορέας εκτέλεσης και χρηματοδότησης αυτής της παρανομίας.

Άραγε σε ποιο άλλο λιμάνι της Ελλάδος θα τολμούσαν να γίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή καταπάτηση δημόσιου χώρου, μέσα στον αιγιαλό, με ένα έργο χωρίς καμία άδεια, χωρίς απόφαση ΔΣ και τοπικού συμβουλίου, με άγνωστο φορέα εκτέλεσης και χρηματοδότησης.

Φαίνεται μόνο στην Άνδρο θα μπορούσε να γίνει. Πρόσφατα έσπασαν τα παρτέρια χωρίς απόφαση τοπικού και ΔΣ, έφτιαξαν τη ράμπα καθέλκυσης σκαφών, που είπαμε να γίνει, αλλά με σχέδιο, κάτι που τελικά δεν έγινε και έχει πάλι τα γνωστά προβλήματα και τώρα έφτασαν στο σημείο να  μπλοκάρουν την περιοχή του λιμανιού με την δημιουργία ενός παράνομου ελικοδρομίου στη θέση που προβλέπεται η προέκταση του λιμανιού σύμφωνά και με την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ.

 Υπενθυμίζουμε βέβαια, ότι είχε προηγηθεί η αρνητική ψήφος της κ. Αντιδημάρχου στο ΔΣ για το νέο master plan του λιμανιού, όπως επίσης και όλων των συμβούλων της συμπολίτευσης.

Δηλαδή για να ξέρει ο κόσμος, είπαν όλοι της συμπολίτευσης ΟΧΙ στην προέκταση του λιμανιού με 6 ψήφους αρνητικούς και 12 θετικούς της αντιπολίτευσης.

Βέβαια για την στάση τους αυτή, ΕΙΔΙΚΑ Η κ. ΜΑΚΡΗ ΚΟΖΑΝΙΤΗ η κ.ΜΠΙΘΙΚΟΤΣΗ ΚΑΙ Ο κ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, ειδικά στους κατοίκους της Υδρούσας και φυσικά ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Έτσι μετά από αυτήν την αρνητική στάση τους για το λιμάνι, τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος, για ένα ελικοδρόμιο μέσα στο λιμάνι, χωρίς καμία άδεια, χωρίς καμία απόφαση τοπικού και  ΔΣ, πάνω στον αιγιαλό, μέσα σε κατοικήσιμη περιοχή, κοντά στα μαγαζιά της παραλίας, στα 100 μέτρα από το σημείο που ξεφορτώνουν πλοία με εύφλεκτα υλικά και δίπλα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και την  επικίνδυνη κοντινή απόσταση του βουνού.

Ξεχνούν οι φωστήρες, ότι για να γίνει ένα ελικοδρόμιο νόμιμο, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όπου το σημείο το αποφασίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και σίγουρα αυτό το επικίνδυνο σημείο μέσα σε ένα λιμάνι, ποτέ δεν θα το επέλεγαν για να γίνει, από την στιγμή που
υπάρχουν πολλά και ασφαλή σημεία στην περιοχή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ?

Φυσικά όλο το ΔΣ, το τοπικό συμβούλιο και οι υπηρεσίες, που θα είχαν κάνει τα στραβά μάτια σε μια τέτοια παρανομία.

Αυτήν ακριβώς την ευθύνη κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας και συγχρόνως να προστατέψουμε την περιοχή από το σκόπιμο  μπλοκάρισμα που θέλετε να κάνετε στην προέκταση του λιμανιού, που δεν θέλετε να γίνει.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι πλέον υπεύθυνες για να πράξουν τα νόμιμα και μην έχετε την απαίτηση να γίνουμε συνένοχοι στην παρανομία που έχετε ξεκινήσει.

Μην συνεχίζετε λοιπόν τη λάσπη και τα κροκοδείλια δάκρυα, ότι δήθεν δεν θέλουμε για ώρα ανάγκης πίστα  προσγείωσης ενός ελικοπτέρου, γιατί ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια, ότι μέχρι σήμερα αυτό γίνεται πάντοτε με ευθύνη του πιλότου μέσα στο χώρο του λιμανιού η σε άλλο σημείο που κρίνει ασφαλές ο ίδιος και σίγουρα κανείς δεν μπορεί  να πάρει την ευθύνη και να υποχρεώσει τον κάθε πιλότο να προσγειωθεί σε μια πίστα μη νόμιμη, χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να γίνει ένα νόμιμο και ασφαλές ελικοδρόμιο στην περιοχή και πρέπει να γίνει, υπάρχουν δημόσια σημεία στην περιοχή της Υδρούσας για να γίνει, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες αδειοδότησης.
Υ.Γ.  Καλό θα ήταν επίσης να μας πείτε την πηγή χρηματοδοτησης αυτής της παρανομίας γιατί σε όσα λέτε ότι θα πληρωθούν από το Λιμενικό Ταμείο, σας πληροφορούμε  ότι το Λιμενικό Ταμείο μας έχει ήδη απαντήσει, ότι δεν γνωρίζει ούτε για το παράνομο έργο, ούτε φυσικά για την χρηματοδότηση.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!