Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Α΄ Ενδοκυκλαδικοί Αγώνες Ανάπτυξης

51767-500x264

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων που απέτρεψαν τους συλλόγους των Ανατολικών Κυκλάδων (Νάξος, Μύκονος) να πάρουν μέρος, οι Α΄ Ενδοκυκλαδικοί αγώνες Ανάπτυξης διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς κατάφεραν να ενεργοποιήσουν ικανό αριθμό νέων αθλητών των δημοτικών σχολείων της Πάρου, της Αντιπάρου.

Στους αγώνες αυτούς έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και οι αθλητές από τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισης από τον ΣΕΓΑΣ και ευελπιστεί η ομάδα του να αγωνιστεί στους διασυλλογικούς αγώνες των Κυκλάδων την προσεχή άνοιξη.

Στους αγώνες πήρε μέρος ο Παμμηλιακός με τέσσερις αθλήτριες του αλλά και ο Ανδριακός υπό την νέα του προπονήτρια Θωμαή Δημητρίου ο οποίος μάλιστα έπρεπε να ακολουθήσει πολυήμερη δαιδαλώδη διαδρομή για να παρευρεθεί στους αγώνες και να επιστρέψει στην Άνδρο.

Ειδική μνεία γίνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων για το δημοτικό σχολείο Σερίφου το οποίο αφού έχει διοργανώσει ήδη δύο φορές τα kids athletics, έκανε το επόμενο βήμα και παρευρέθηκε σε αγώνες στίβου εκτός Σερίφου

Οι αγώνες αυτοί έγιναν υπό τη μορφή συνθέτων αγωνισμάτων (τέτραθλο) και έδωσαν την ευκαιρία στους γυμναστές και στους τεχνικούς να δουν τις δυνατότητες των αθλητών τους  ευρύτερα. Εκτός από την ατομική υπήρξε και ομαδική κατάταξη.

Στο ομαδικό Παμπαίδων Α΄ νικήτρια ομάδα ήταν το Γυμνάσιο Αντιπάρου με δεύτερη την ομάδα του Α.Ο.Πάρου

Στις Παγκορασίδες Α΄νικήτρια ήταν η ομάδα του Παμμηλιακού.

Στους παμπαίδες Β΄  νικήτρια ομάδα ήταν το Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου με δεύτερη την ομάδα του Α.Ο.Πάρου και τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου.

Στις παγκορασίδες Β΄ νικήτρια ομάδα ήταν το  2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, με δεύτερη την ομάδα του Α.Ο. Πάρου και τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων ευχαριστεί δημόσια τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Γιάννη Μαργαρίτη, τον έπαρχο Πάρου, Κώστα Μπιζά, το Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο και τον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού Πάρου, Θανάση Μαρινόπουλο, για την ενεργή στήριξη των διήμερων αθλητικών εκδηλώσεων.

Πηγή: http://cycladesvoice.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!