Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: “Να γίνουν μόνιμοι μαζικοί διορισμοί – Να δοθούν όλα τα κενά για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή”

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε ο πίνακας κατάταξης για περισσότερους από 30.000 εκπαιδευτικούς σύμφωνα με το αντιεκπαιδευτικό προσοντολόγιο οι οποίοι με βάση τη σειρά κατάταξης θα καλύψουν τις 3.459 θέσεις στην ειδική αγωγή. Οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων είναι πολύ περισσότερες, αφού οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος στην ειδική αγωγή ξεπέρασαν τις 19.000.

 Για όσους δε διοριστούν,η συνέχιση της εργασίας, έστω ως αναπληρωτών, είναι αβέβαιη. Ο νόμος Κεραμέως καθόρισε την κάλυψη πρώτα των κενών στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και άρα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών για τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη στήριξη. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων για τους αναπληρωτές (αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα στην Α/θμια, ο αποκλεισμός από διορισμό και πρόσληψη για 3 χρόνια για όσους υποβάλλουν την παραίτησή τους, η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε από διαφορετικές ειδικότητες για τον ίδιο εκπαιδευτικό, κ.ά)

   Την ίδια στιγμή είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφέρειας, καθώς και υπουργείο παιδείας μειώνουν συνεχώς τα κενά στην ειδική αγωγή σε σύγκριση με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος. Το υπουργείο δεν καθορίζει τους διορισμούς με βάση τις πραγματικέςανάγκες των σχολείων, αλλά με βάση την υλοποίηση των δημοσιονομικών περιορισμών.

Απαιτούμε

  • Να δοθούν όλα τα κενά για διορισμούς στην ειδική αγωγή.
  • Ο υπολογισμός των κενών να είναι σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες σχολείωνκαι τις προσλήψεις των αναπληρωτών.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα στην ειδική αγωγή και τη γενική παιδεία.
  • Να μην απολυθεί κανείς αναπληρωτής,να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις όλων των αναπληρωτών.
  • Να εγκριθούν όλες οι προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων για τη λειτουργία Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία τους.
  • Να μειωθεί καθοριστικά ο αριθμός μαθητών στα τμήματα σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και για να τηρηθούν σε όλα τα σχολεία μέτρα ασφαλούς λειτουργίας.
  • Να μην ισχύσει και να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως και οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές.
  • Nα καταργηθεί το προσοντολόγιο του ν.Γαβρόγλου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠρόεδροςΔημήτρης Παπαδημητρίου Η Γενική ΓραμματέαςΣοφία Κουτίδου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!