Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

A” ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Όλοι στην απεργία της 16ης Ιούνη

Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

  Στην επίθεση της κυβέρνησης για 16/6

ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ

απαντάμε με αγωνιστική κλιμάκωση

Όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις της 16 ης Ιούνη

Στη Σύρο η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

   Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στην απεργία στις 10/6 ήταν ένας αγωνιστικός σταθμός με μεγάλη μαζικότητα και μαχητικότητα βγαλμένη από τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στα χρόνια των Μνημονίων. Μεγάλη ήταν οι συμμετοχή των εκπαιδευτικών τόσο στην απεργία όσο και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των νεότερων συναδέλφων μας.

   Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών επιτελείων να πείσουν τον κόσμο της εργασίας «πόσο θετικά είναι τα μέτρα», οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα έχουν καταλάβει ότι η πολιτική αυτή σαρώνει τις πιο θεμελιώδεις εργατικές κατακτήσεις, το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, θέλει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Η πολιτική τους στρώνει το έδαφος στην πιο βάναυση εκμετάλλευση των εργαζομένων, ανοίγει το δρόμο για να εξαπολυθεί η πιο στυγνή τρομοκρατία της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και την οργανωμένη πάλη τους.

   Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση  επισπεύδοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος  Χατζηδάκη  με την συζήτηση στην ολομέλεια από τη Δευτέρα 14/6 και στόχο την ψήφισή του στις 16/6/21. Επιδιώκει να ανακόψει το ογκούμενο κύμα κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που πιέζει απειλητικά την κυβέρνηση. Επιμένει στη γρηγορότερη ψήφιση  του νομοσχέδιου που μας οδηγεί στη σύγχρονη σκλαβιά.

   Το μήνυμα της απεργίας 10/6 ήταν ξεκάθαρο: Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δε διορθώνεται. Υπηρετεί από την αρχή μέχρι το τέλος το κεφάλαιο και την εργοδοσία και ενσωματώνει τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

   Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

   Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων το τερατούργημά τους!

   Αντί να σημάνει συναγερμός και να γίνει ξεσηκωμός, ΓΣΕΕ  και ΕΚΘ για άλλη μια φορά αποδεικνύουν το ρόλο του εταίρου της κυβέρνησης και παίζουν παιχνίδι για να υπονομεύσουν τον αγώνα. Επιχειρούν να ακυρώσουν τη δυναμική της απεργίας στις 10/6 και να εμποδίσουν την κλιμάκωση.

   Από την άλλη μεριά ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει πάρει απόφαση για 24ωρη στις 16 Ιούνη. Αλλά και άλλες Ομοσπονδίες στο δημόσιο όπως η ΔΟΕ, η ΠΟΠΟΠΚ από τα ασφαλιστικά ταμεία, η Ομοσπονδία εργαζόμενων στις περιφέρειες, και στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με πολλά πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία στις 16/6.

   Ως σωματείο Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία και καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει την αντίστοιχη απόφαση.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Οι εργαζόμενοι  μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

  • Η κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας δεν θα περάσουν
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία

Στη Σύρο η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

 

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Σοφία Κουτίδου


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!