Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Πανεργατική απεργία στις 10 Ιουνίου

Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΙΣ 10:30

 

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

  Η κυβέρνηση κατέθεσε στη  Βουλή και ετοιμάζεται να ψηφίσει το νέο εργασιακό τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις υπερωρίες, την κυριακάτικη αργία, ενώ μονιμοποιεί την τηλεργασία  και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις   και τα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εντατικοποιεί στο έπακρο την εργασία και γίνονται δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του εργάσιμου και του μη εργάσιμου χρόνου.  Ουσιαστικά  καταργεί  το δικαίωμα στην απεργία ( καθώς απαγορεύει και ποινικοποιεί την περιφρούρησή της και ορίζει το προσωπικό ασφαλείας στο 40%) και επιδιώκει να ελέγξει τα σωματεία με ηλεκτρονικά μητρώα  και βιβλία, τηλεψηφοφορίες για τη λήψη απεργιακής απόφασης αλλά και ηλεκτρονικές εκλογές. Δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την κατάργηση του δικαιώματος της μόνιμης εργασίας  και στο δημόσιο με την διαρκή επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.( χαρακτηριστικό  το γεγονός ότι οι αναπληρωτ(ρι)ες αποτελούν σήμερα το 30% του εκπαιδευτικού προσωπικού). Χτυπά τα σωματεία -σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- και τη δυνατότητα αγώνων του εργατικού κινήματος .Σ’ αυτήν την κατεύθυνση  και η προσπάθεια ελέγχου των εκπαιδευτικών σωματείων με τα ηλεκτρονικά μητρώα  και τις ηλεκτρονικές εκλογές ,που επιχείρησε ανεπιτυχώς  να επιβάλλει  το Υ.ΠΑΙ.Θ., εισπράττοντας  την σχεδόν καθολική αποχή από τις «εκλογές» για υπηρεσιακά συμβούλια. Ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο ανατίθεται η διαδικασία έκδοσης των συντάξεων σε «πιστοποιημένους ιδιώτες» (το ιδιωτικό κεφάλαιο δηλ. που επιδιώκει και από αυτό να αποκομίσει κέρδη), ενώ μεθοδεύει και την παράδοση των εισφορών της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης στον επενδυτικό τζόγο.

   Το αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθείται εμπεριέχει όλα όσα οραματίζεται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και κατά καιρούς επιδίωξαν να φέρουν διάφορες κυβερνήσεις. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά δυνατή τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση μάλιστα των αποδοχών, κυβέρνηση και Ε.Ε. αρπάζουν την ευκαιρία της υγειονομικής κρίσης για να συνδράμουν το κεφάλαιο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, χωρίς μαχητικά συνδικάτα και συλλογική αντίσταση στην αντεργατική λαίλαπα. Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους, που θα δουλεύουν όποτε, όσο και για όποιο μισθό συμφέρει την επιχείρηση , επιβάλλοντας ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.

   Στο χώρο της εκπαίδευσης από την αρχή της πανδημίας και ενώ σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα βρισκόταν σε εγκλεισμό, η κυβέρνηση επιδόθηκε σε σωρεία νομοθετικών παρεμβάσεων για την παιδεία, (αξιολόγηση, εξίσωση πτυχίων κολεγίων-ΑΕΙ, τράπεζα θεμάτων, Βάση εισαγωγής, νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, πειραματικά και πρότυπα, κ.ά.) με ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και στόχο την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Επιδιώκει να υποτάξει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο καθολικά στις ανάγκες των επιχειρήσεων, να συνθλίψει τις εργασιακές σχέσεις, να πλήξει το δικαίωμα των μαθητών στη δημόσια δωρεά παιδεία και να τους μετατρέψει σε φθηνή, αναλώσιμη και διαρκώς ανανεούμενη εργατική δύναμη, να περιορίσει δικαιώματα και ελευθερίες.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η επιλογή ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ και σωματείων του ιδιωτικού τομέα να υπερασπίσουν ουσιαστικά την απεργία και μην ακυρώσουν την απεργιακή κινητοποίηση στις 3/6, έστω και με στάσεις εργασίας, υπογραμμίζει τη ζωτική ανάγκη για  μαζική, πανεργατική και κλιμακούμενη αποφασιστική μάχη ενάντια στο «Νόμο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη».

Είναι αγώνας ενάντια στη γενίκευση της ελαστικής και μαύρης εργασίας, την τηλεργασία, τη λεηλασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τους μισθούς πείνας, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, τον κρατικό έλεγχο των συνδικάτων.

 Είναι αγώνας  για μαζικούς μόνιμους διορισμούς  στην εκπαίδευση με βάση τις ανάγκες, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Τώρα είναι η στιγμή για να διεκδικήσουμε μείωση ωραρίου των εκπαιδευτικών, μείωση του εργάσιμου χρόνου (6ωρο, 30/ωρο,5μερο) για όλο τον λαό, αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

 Είναι αγώνας μπροστά  στη νέα χρονιά  και  την προσπάθεια εφαρμογής όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψηφίστηκαν τον τελευταίο χρόνο (αξιολόγηση ατομική, αυτοαξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, αύξηση των μαθητών/τμήμα, εργαστήρια δεξιοτήτων, λειτουργία ΕΣΚ κλπ), αλλά και όσων θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα (νέο ασφαλιστικό, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής).  Είναι αγώνας για να κρατήσουμε ανοιχτά και ζωντανά τα σχολεία μας με την ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

   Σε μια εποχή που ο κοινωνικά αναγκαίος χρόνος εργασίας (το πραγματικό μέτρο του πλούτου) για την παραγωγή ενός προϊόντος μειώνεται, οι τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες είναι τεράστιες, να μην επιτρέψουμε να ζήσουμε εμείς και η νέα γενιά ως σκλάβοι σε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα, για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.

    Η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ μπορεί να ανατραπεί. Οι  μάχες που έδωσε ο κλάδος, με κορυφαίες της αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα  Υ/Σ και την αξιολόγηση, μαζί με τις δυναμικές και μαζικές διαδηλώσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νόμο «Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη», οι χιλιάδες διαδηλωτές για τις δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στην καταστολή,  η εργατική Πρωτομαγιά στις 6 Μάη, αφήνουν ελπιδοφόρες παρακαταθήκεςστον αγώνα  για να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, για την ανατροπή της  αντιεκπαιδευτικής- αντιλαϊκής πολιτικής της.

 

10 ΙΟΥΝΗ: ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ , ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη να μην ψηφιστεί
  • Κάτω τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης – όχι στην κατάργηση του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων!
  • Μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση αποδοχών. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά δικαιώματα! Διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους! Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας! Μαζικοί διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Το λιγότερο 19.000 (16.000 ΓΠ – 3.000 ΕΑ) εκπαιδευτικοί για φέτος! Αποκατάσταση της ροής διορισμών βάσει των συνταξιοδοτήσεων και των αναγκών! Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους.
  • Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι Κεραμέως για σχολεία και ΑΕΙ. Καμία σκέψη για αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ,αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

 

Την Πέμπτη 10 Ιούνη  συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία

και στην απεργιακή συγκέντρωση:

  Στη Σύρο στις 10:30 στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Στη Μύκονο στις 10:30 στο Δημαρχείο Μυκόνου

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Σοφία Κουτίδου


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!