Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΔΜΗE: Ηλέκτριση της υποβρύχιας διασύνδεσης Άνδρου – Τήνου και υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 από τον ΑΔΜΗΕ η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kV στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, δύο μήνες μετά την ηλέκτριση του καλωδίου που διασυνδέει την Άνδρο με το ηπειρωτικό σύστημα (Εύβοια).

Παράλληλα, ο Διαχειριστής σχεδιάζει την υπογειοποίηση του εναέριου Συστήματος Μεταφοράς της Άνδρου με στόχο τη θωράκιση της τροφοδοσίας του νησιού και την ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης. Η διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων υπογειοποίησης πραγματοποιείται σε συνέχεια της βλάβης που υπέστησαν οι εναέριες γραμμές μεταφοράς εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας. Ειδικότερα, εξετάζεται η κατασκευή υπόγειας γραμμής μήκους 15 χλμ η οποία θα διασυνδέσει τον Υποσταθμό της Άνδρου με το νότιο άκρο του νησιού, όπου προσαιγιαλώνεται το υποβρύχιο καλώδιο που διασυνδέει την Άνδρο με την Τήνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Η Άνδρος διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος εναέριο Σύστημα Μεταφοράς στις Κυκλάδες. Αυτό καθιστά το σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού ευάλωτο σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς πρόσφατα. Η Πολιτεία και ο Διαχειριστής, με γνώμονα τη θωράκιση της ηλεκτρικής τροφοδοσίας του νησιού και την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων, προέκριναν τη λύση της υπογειοποίησης του εναέριου τμήματος. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ έθεσε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, στο τμήμα Άνδρος-Τήνος, εξασφαλίζοντας διπλό κύκλωμα τροφοδοσίας την Άνδρο».

Διαδώστε!

2 Σχόλια

  1. Μέτρα και σταθμά

    Κι αφού παραδέχτηκε με καθυστέρηση πολλών ετών η ΔΕΗ την όχληση των πυλωνων, είπε να μας φυτέψει και ανεμογεννήτριες. Να θυμισουμε ότι η υπογειοποίηση του δικτύου πρέπει να είναι πλήρης, καθώς η Άνδρος έχει τεράστιο αριθμό παραδοσιακών οικισμων και δεν είναι ανεκτό να μας λιώνουν σε περιορισμούς που αφορούν την δόμηση για να προφυλαχθει αυτός ο χαρακτήρας του νησιού και δίπλα στα σπίτια μας να κρέμονται καλώδια και κολώνες πο πληγώνουν ο,τι όμορφο υπάρχει. Έχει κανείς ακουστα την λέξη ΙΣΟΝΟΜΙΑ;

    Reply
  2. ΑΝΔΡΟΣ 59

    Επιτέλους και ένα καλό νέο. Βέβαια μέχρι την υλοποίηση πολλά μπορούν να συμβούν όπως δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελληνική πραγματικότητα. Μένει να διευκρινηστεί αυτό που αναφέρεται στο προηγούμενο σχόλιο, αν δηλαδή το δίκτυο ηλεκτροδοτησης εντός χαρακτηρισμενων παραδοσιακών και διατηρητέων οικισμων θα υπογειοποιθει με παράλληλη αφαίρεση των κολονών

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!