Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Αεροπορική Σύνδεση Σύρου-Θεσσαλονίκης: Το Νότιο Αιγαίο μπροστά… και πιο ψηλά!

IMG_20160426_134633

Η Astra Airlines ενισχύει  την αεροπορική σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τις Κυκλάδες εντάσσοντας την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στους προορισμούς των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε με σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, που τόνισε :

“Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε τη «γέννηση» της απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σύρο, σύνδεση που  θα διευρύνει τους ορίζοντες συνεργασίας των δύο πόλεων στο εμπόριο και την επιχειρηματική δραστηριότητα και παράλληλα θα θέσει το υπόβαθρο για την ανάπτυξη ακόμα καλύτερων σχέσεων μεταξύ τους όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα αλλά και στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Από τις 21 Ιουνίου η Astra Airlines θα λειτουργήσει ως η γέφυρα που θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις και θα ενώσει τους δύο δημοφιλείς προορισμούς.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον φίλο Γιάννη Ζλατάνη, ιδιοκτήτη της εταιρείας, που πρωτοπορεί και ανοίγει νέους δρόμους στο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Σύρου προκαλώντας μας να «δραπετεύσουμε», όπως ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος, από τον λαβύρινθο της εσωστρέφειας.

H αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σύρο είναι μια εξαιρετική εξέλιξη, και σ’ αυτήν έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο ο κ. Ζλατάνης και η Astra Airlines. Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Νιώθω δικαιωμένος από το αποτέλεσμα.

Εύχομαι οι όποιες επιφυλάξεις και αγωνίες για την επιτυχή εξέλιξη αυτής της τόσο σημαντικής επένδυσης γρήγορα να αντικατασταθούν από χαμόγελα ικανοποίησης και οι τρεις εβδομαδιαίως πτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου να επεκταθούν, με προοπτική κάποιες από αυτές να διατηρηθούν και το χειμώνα, ανάλογα με το ενδιαφέρον.

Η Περιφερειακή Αρχή, από την αρχή της θητείας της, σταθερά προσηλωμένη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και με συγκεκριμένη στόχευση τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του Νοτίου Αιγαίου, έχει επενδύσει στον τουρισμό, με δράσεις τόσο σε Πανελλήνιο όσο και σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, με συμμετοχή σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις προκειμένου να στηρίξει το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν, με επόμενο στόχο -από το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς- την έναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων σε 26 προορισμούς. Θέλω να επισημάνω ότι οι όποιες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί είναι ανεξάρτητες της δικής μας θέλησης και αφορούν γραφειοκρατικά και θεσμικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιληφθούν από τα συναρμόδια Υπουργεία όσο το δυνατόν συντομότερα μετά και από τη διαβεβαίωση που απέσπασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά την χθεσινή συνάντησή του με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι.

Ευελπιστώ το αμέσως επόμενο διάστημα να υπογραφεί η δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, η οποία θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο και των βελτιωτικών έργων στα αεροδρόμια της Νάξου, της Πάρου και της Μήλου, τα οποία θα τα καταστήσουν ικανά να υποδέχονται μεγαλύτερα αεροσκάφη,  προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του ελληνικού τουρισμού».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!