Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αφιέρωμα από το «Πρώτο Θέμα»: Οι καλύτερες παραλίες της Άνδρου

ImageHandler

Είκοσι γνωστές και άγνωστες ακρογιαλιές του νησιού των καπεταναίων,έτσι όπως δεν τις έχετε δει ποτέ, σε έναν μίνι οδηγό, που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος όταν επισκεφθείτε την Άνδρο

Η Άνδρος είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις. Εκεί που βλέπεις απόκρημνες ακτές με χαμηλή βλάστηση, μπορεί λίγα χιλιόμετρα παραπέρα να δεις καταπράσινους λόφους και ήρεμες αμμουδερές ακρογιαλιές, με το σκηνικό να αλλάζει άρδην. Αυτή είναι και η ιδιαίτερη γοητεία της άλλωστε. Άλλες παραλίες έχουν άμμο κι άλλες βότσαλο, κάποιες είναι οργανωμένες και κάποιες άλλες φυσικές κι απόμερες. Μερικές παραλίες είναι εύκολο να τις προσεγγίσεις οδικώς, άλλες με τα πόδια και κάποιες μόνο με σκάφος. Όλες τους όμως έχουν μία άγρια ομορφιά, όπως αρμόζει στα νησιά των Κυκλάδων, που «μαστίζονται» από τους βοριάδες και την αλμύρα της θάλασσας.

Οι περισσότερες παραλίες της Άνδρου έχουν γαλαζοπράσινα νερά, ενώ ολόγυρά τους βρίσκονται διάσπαρτα κατάλευκα ξωκλήσια, απ” όπου μπορείτε να θαυμάσετε την θέα στο πέλαγος. Μάλιστα, κάποιες ακρογιαλιές είναι συνυφασμένες με μύθους, όπως η παραλία της “Γριάς το Πήδημα”, με τη μοναχή που πέτρωσε όταν βούτηξε στο κενό από τύψεις, αφού πρώτα πρόδωσε το μοναστήρι της και αυτό λεηλατήθηκε απ” τους πειρατές. Άλλες πάλι πήραν την ονομασία τους από την περιοχή που βρίσκονται, όπως τα Πίσω Γυάλια και το Παραπόρτι. Όπως και να “χει όλες τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: μαγεύουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Εμείς σας παραθέτουμε εν συνεχεία 20 ξεχωριστές παραλίες στο νησί της Άνδρου, στις οποίες επιβάλλεται να βουτήξετε, αν βρεθείτε στο νησί.

Πίσω Λιμνιώνας

Ατένι

Φελλός

Άγιος Πέτρος

Χρυσή Άμμος

Μπατσί

Παλαιόπολη

Αποθήκες

Πλάκα

Της Γριάς το Πήδημα

Συνετί

Παραπόρτι

Πίσω Γυάλια

Άχλα

Πύργος

Βόρη

Βιτάλι

Ζόρκος

Μικρή και Μεγάλη Πέζα

Ανερούσσα

Διαδώστε!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!