Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Αυστραλία: Στο «κόκκινο» η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Σίδνεϊ

sidney-opera-ena (1)

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία έχει σκεπάσει το Σίδνεϊ με τα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων να χτυπούν «κόκκινο».

Η τέταρτη πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται πλέον στη λίστα με τις δέκα πιο ρυπογόνες πόλεις παγκοσμίως, όπως αναφέρει το Reuters.

Στα νοσοκομεία διακομίστηκαν πολλοί κάτοικοι που εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ η κακή ορατότητα στους δρόμους δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των οδηγών.

Το επίπεδο της ατμοσφαιρικής μόλυνσης στο Σίδνεϊ έχει φτάσει σε «επικίνδυνο» επίπεδο με τις μετρήσεις να δείχνουν 15 φορές πάνω από τα συνιστώμενα ασφαλή επίπεδα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της σκόνης που έχει συσσωρευτεί μετά από τρία χρόνια ξηρασίας σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους του Σίδνεϊ να μην αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους καθώς τα μικροσωματίδια από τη φωτιά επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και εβδομάδες έχει καταστρέψει , μεταξύ άλλων, δύο εθνικά πάρκα, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!