Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Αγροτικά: Νέα παράταση έως 31 Μαΐου για τον Αναπτυξιακό

7DDA32646A0BF3B2F1D971C11D0C55C8

Άλλον ένα μήνα περιθώριο, μέχρι τις 31 Μαΐου, έχουν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» του αναπτυξιακού νόμου.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείου Οικονομίας αναφέρει ότι μετά από αιτήματα υποψήφιων επενδυτών, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και  «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους»  του αναπτυξιακού N. 4399/2016 παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2017, εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός τους.

Το καθεστώς αυτό είναι ελκυστικό για επιχειρήσεις που επιθυμούν ταχεία ένταξη, με ελάχιστα κριτήρια, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και καταβολή της ενίσχυσης άμεσα, καθώς αφορά μόνο φορολογική απαλλαγή.

Σύμφωνα µε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στα καθεστώτα ενισχύσεων του νόµου 4399/2016 µπορούν να υπαχθούν επενδυτικά σχέδια του τοµέα της µεταποίησης γεωργικών προϊόντων (λιοτρίβια, ξηραντήρια, οινοποιεία κλπ) όπως και σταβλικές ή θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Προϋπόθεση, τα φυσικά και νοµικά πρόσωπα που µπορούν να φτιάξουν µια µεταποιητική µονάδα, να λάβουν την έγκριση και της ∆ΑΟΚ στην αρµοδιότητα της οποίας εµπίπτει η περιοχή υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, καθώς πλέον θεωρείται αρµόδια.

Πηγή: http://www.agronews.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!