Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Αίτημα για εβδομαδιαία self test στους εργαζόμενους στα μικρά καταλύματα και όχι rapid test

Αίτημα για εβδομαδιαίο έλεγχο με self test των εργαζομένων στα μικρά τουριστικά καταλύματα, όπως ισχύει στο λιανεμπόριο και όχι με rapid test τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, από επαγγελματία υγείας ή τον ιατρό εργασίας, όπως προβλέπεται στο σχετικό πρωτόκολλο, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ» με επιστολή της στους υπουργούς, που υπογράφουν την ΚΥΑ.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους Υπουργούς:

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Υγείας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Τουρισμού ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

 Αξιότιμοι κύριοι,

 Στην ΚΥΑ 6632/16.4.2021 που δημοσιεύθηκε στο Τεύχος B’ 1632/21.04.2021 της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, στη σελίδα 19361, στο υπ.αριθμό Β.4.5. στοιχείο Πρωτοκόλλου, αναφέρει ως Υποχρεωτικό να γίνεται: «Διενέργεια rapidtest στο σύνολο του προσωπικού του καταλύματος, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, από επαγγελματία υγείας ή τον ιατρό εργασίας οποίος ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19.»

ΖΗΤΟΥΜΕ: Για τις μικρές επιχειρήσεις δυναμικότητας μέχρι 50 δωμάτια, να ισχύσει εβδομαδιαίος έλεγχος με self test, όπως ισχύει στο λιανεμπόριο.

Η υποχρέωση για rapidtest από επαγγελματία υγείας, σημαίνει αφενός σημαντική οικονομική επιβάρυνση και αφετέρου πιθανόν να μην είναι εφικτό να γίνεται σε μικρά νησιά όπου δεν υπάρχουν γιατροί.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!