Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Αλλάζουν χώρο διεξαγωγής οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

sunedriako kentro

Μία ανάγκη ετών, επιχειρεί να καλύψει με την έναρξη της διοικήσεώς της, η νέα Δημοτική Αρχή Άνδρου, με απόφαση – σταθμό που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση. Το πρόβλημα με τον χώρο που γίνονται τα συμβούλια, είναι πλέον εμφανές αφού μετά βίας χωρούν όσοι πρόεδροι κοινοτήτων αλλά και πολίτες προσέρχονται, η ακουστική είναι εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας, ενώ οι όποιες δυνατότητες για νέες τεχνολογίες δεν μπορούν να καλυφθούν. 

Με εισήγησή του, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γιαννίσης, πρότεινε αλλαγή του χώρου διεξαγωγής των συνεδριάσεων και μεταφορά στο συνεδριακό κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο ΕΠΑΛ Χώρας. 

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής εξηγώντας πως οι ανάγκες έχουν αλλάξει και για το λόγο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή τις διαδικασίες διαμόρφωσης προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για να φιλοξενεί από εδώ και πέρα τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο κ. Γιαννίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή του πρώην Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη στη δημιουργία του συνεδριακού κέντρου χωρητικότητας 200 ατόμων, αφού τους τελευταίους μήνες της θητείας του, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον χώρο. 

«Είναι εξαιρετική αίθουσα. Καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέματα χωρητικότητας και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα τόσο στους Προέδρους των Κοινοτήτων όσο και στους πολίτες, να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις σε έναν πιο άνετο χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε στο Σώμα τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάζονται τα Συμβούλια σε πραγματικό χρόνο με Live Streaming, ενώ σε δεύτερη φάση μίλησε ακόμα και για εκπομπή μέσω τηλεόρασης. «Θα κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, σε πραγματικό χρόνο. Στη νέα αίθουσα υπάρχουν όλες οι υποδομές, γρήγορο ίντερνετ, ώστε να το επιτύχουμε», τόνισε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γιαννίσης, εστίασε και στους νέους, επισημαίνοντας πως θα δοθεί η δυνατότητα συγκρότησης ανάλογης επιτροπής, προκειμένου να γίνεται γόνιμος διάλογος και να κατατίθενται στη διοίκηση του Δήμου με αυτόν τον τρόπο φρέσκες και καινοτόμες προτάσεις. 

Αξίζει να αναφερθεί πως ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» κ. Σουσούδης,  αν και δε διαφώνησε με την πρόταση εξέφρασε  ωστόσο τον προβληματισμό του ως προς τη χρήση της συγκεκριμένης αίθουσας, αφού το κτίριο του ΕΠΑΛ προέρχεται από δωρεά και ίσως υπάρχουν δεσμεύσεις, όπως τόνισε. Μάλιστα, επειδή δεν έχει προηγηθεί η χορήγηση άδειας από την Β” Βάθμια και τη Σχολική Επιτροπή, αιτήθηκε να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη των φορέων και να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος ζήτησε εγγυήσεις για την ουσιαστική χρήση και τον σκοπό που δημιουργήθηκε η αίθουσα, δηλαδή τη διεξαγωγή συνεδρίων και εκδηλώσεων, όπου ο κ. Γιαννίσης τον διαβεβαίωσε πως τα έπιπλα συμβουλίου που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι πτυσσόμενα και δεν θα μπει αυτή η δραστηριότητα του Συμβουλίου εμπόδιο σε όποια μελλοντική διοργάνωση. 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!