Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Άμεση υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΤΕΒΑ στην Άνδρο

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου του 2020, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα τις δράσεις των συνοδευτικών μέτρων της 1ης Πράξης του προγράμματος ΤΕΒΑ, που υλοποιεί το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα νησιά Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε απολογισμός για την μέχρι τώρα υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων «Ατομικής Συμβουλευτικής» και «Δημοσιότητας», παρουσιάστηκαν αναλυτικά  οι καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί αλλά και οι δυσκολίες ως προς τη συμμετοχή των ωφελούμενων. Επίσης, κατατεθήκαν προτάσεις για την βελτίωση του τρόπου υλοποίησης των μέτρων και στη συνέχεια συζητήθηκε ο προγραμματισμός των Συνοδευτικών Μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επειδή διαπιστώθηκε δυσκολία στην υλοποίηση των ομαδικών συνοδευτικών μέτρων όπως οι ημερίδες και τα δημιουργικά εργαστήρια, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (COVID-19) προτάθηκε παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησή τους, ενώ συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων και στην Άνδρο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ: o Προϊστάμενος Δ/νσης κύριος Αλουμανής Δημήτριος και η Προϊσταμένη Τμήματος κυρία Κυρίτση Κυριακή. Από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κύριος Χρυσίνης Νικόλαος, και οι συνεργάτες κύριος Παπαμακάριος Μανώλης, η ψυχολόγος κυρία Ανθή Ανδροβιτσανέα, υπεύθυνη για την Σύρο και την Τήνο και μέσω τηλεδιάσκεψης, η ψυχολόγος κυρία Μουστάκα Ειρήνη υπεύθυνη για την Νάξο και την Πάρο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό και δημιουργικό κλίμα και πρόκειται να επαναληφθεί σύντομα, προκειμένου να συζητηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!