Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων: “Ο Απολογισμός μας στη Νότια Ελλάδα”

oooo

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2016 η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Νοτίου Ελλάδας, με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».

Η τελετή έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και πλήθος προσωπικοτήτων στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κος Γιώργος Τζιάλλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας, κος Σανίδας Ηλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κρήτης, κος Φασουλάκης Κώστας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Σορωνιάτης Λοΐζος, εκπρόσωπος από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, Ταξίαρχος Χατζηδήμος Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κα Βούλα Κοζομπόλη, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», κος Μιχάλης Χρηστάκης.

yyyyy

Η βραδιά είχε οικουμενικό χαρακτήρα, καθώς με την παρουσία τους τίμησαν την Τελετή η Α.Ε. κ. Xiaoli Zou, Πρέσβης της Κίνας, η Α.Ε. κα Christina Aduvigis Liakopulos Papadakis, Πρέσβειρα του Παναμά, η Α.Ε. κ. Raed Abdulla Al Rifai, Πρέσβης του Κουβέιτ, η Α.Ε. κ. Peter Michalko, Πρέσβης της Σλοβακίας, η Α.Ε. κα Carolina Perez, Πρέσβειρα της Αργεντινής, η Α.Ε. κα Tran Thi Ha Phuong, Πρέσβειρα του Βιετνάμ, η Α.Ε. κ. Tarek Saadi, Πρέσβης της Τυνησίας, ενώ παρευρέθηκε και εκπρόσωπος από την Τουρκική Πρεσβεία.

Εκλεκτοί Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών από τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και δήλωσαν με τον τρόπο αυτό την επιθυμία τους για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτισμού. Στον ακόλουθο κατάλογο περιλαμβάνονται οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών που έδωσαν το παρόν στην Τελετή.

1

2

Εκτός των ανωτέρω, έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν στην «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» και οι ακόλουθοι Δήμοι, οι οποίοι δε μπόρεσαν να παρευρεθούν στην Εκδήλωση τη συγκεκριμένη ημερομηνία: Ωρωπού, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, Κυθήρων, Ύδρας, Ανδρίτσαινας – Κρέστενας, Ζαχάρως, Ξηρόμερου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Αγ. Νικολάου Κρήτης, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Πλατανιάς, Ανωγείων, Σφακίων, Κω, Κάσου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Κέας, Κύθνου, Κορίνθου, Μεσσήνης, Νεμέας, Ευρώτα, Μεγαλόπολης, Επιδαύρου, Καλαμάτας, Θηβαίων, Κύμης Αλιβερίου, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας. Αντίστοιχη Τελετή θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαΐου στη Θεσσαλονίκη για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Βορείου Ελλάδας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας, καθώς δείξατε εμπράκτως την υποστήριξή σας και πιστέψατε στην ιδέα αυτή!

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!