Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Αναφορά για τη μεταφορά των μαθητών στην Άνδρο κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Συρμαλένιος

Αναφορά για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον τρόπο μεταφοράς μαθητών στην Άνδρο, κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος  στη Βουλή. 

Ειδικότερα, κατατέθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, με την οποία εξαιτίας της πανδημίας ζητούν την αναθεώρηση της υπ’ αριθ. 50025/2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018), αφού αποτελεί απαίτηση πλέον να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από την πανδημία δεν επιτρέπουν στους γονείς να χρηματοδοτούν τη μεταφορά των παιδιών τους και να εισπράττουν την επιδότηση μετά από μήνες (….Άρα οι γονείς θα πρέπει να έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τη μεταφορά των παιδιών τους, γεγονός άγνωστο ποιοι μπορούν να το κάνουν»).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «Το γεγονός ότι η τρέχουσα πανδημία απαιτεί όσο το δυνατόν μικρότερο συγχρωτισμό εμείς αυτήν την περίοδο επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε τα παιδιά μας σε χώρους φύλαξης (περιμένοντας το μεταφορικό μέσο) και εν συνεχεία να τα συγκεντρώνουμε σε μεγάλα μεταφορικά μέσα. Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα νομοθεσία απαιτεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απολύμανση των μέσων μεταφοράς των μαθητών, ενώ απαιτείται και η ύπαρξη συνοδού».

Η Αναφορά

Η απόφαση – ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!