Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Αναφορά για την Ενίσχυση της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων και την αναβάθμιση του Π.Κ. Άνδρου κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας

hjh

Αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας,  ζητώντας την αναβάθμιση της  πυροσβεστική υπηρεσίας Ερμούπολης και των πυροσβεστικών  κλιμάκιων  Πάρου, Νάξου, Άνδρου, Τήνου και Θήρας, καθώς και η ίδρυση πυροσβεστικών κλιμακίων στην Μήλο και στην Μύκονο και την λήψη σειράς μέτρων για την Ενίσχυση της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων.

Αναλυτικότερα το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

Αναφορά

Προς τον κ.   Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:  «Ενίσχυση της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων»

Στην  πυροσβεστική υπηρεσία Ερμούπολης, διοικητικά ανήκουν τα πυροσβεστικά κλιμάκια Πάρου, Νάξου, Άνδρου, Τήνου και Θήρας που  επιχειρησιακά καλύπτουν και τα 24 νησιά των Κυκλάδων.

Η έλλειψη προσωπικού ο ελλιπής υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η παλαιότητα των οχημάτων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του μόνιμου και εποχικού πληθυσμού,  δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, καθιστώντας αδύνατη την επιχειρησιακή κάλυψη ολόκληρου νομού.

Είναι συνεπώς επιβεβλημένη η αναβάθμιση της  πυροσβεστική υπηρεσίας Ερμούπολης και των πυροσβεστικών  κλιμάκιων  Πάρου, Νάξου, Άνδρου, Τήνου και Θήρας, καθώς και η ίδρυση πυροσβεστικών κλιμακίων στην Μήλο και στην Μύκονο. Η  λειτουργία πεζοπόρου τμήματος με έδρα την Σύρο, η αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ΠΕ.ΠΥ.Δ  Νοτίου Αιγαίου, η άμεση ανανέωση του πυροσβεστικού εξοπλισμού και η εξασφάλιση των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής του προσωπικού.

03/11/2014

Ο Αναφέρων  Βουλευτής

Παναγιώτης Ρήγας

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!