Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Αναφορά Ν. Συρμαλένιου για τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος στις Κυκλάδες- Η Ένωση υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου ζητά την αναβάθμιση του Π.Κ. Άνδρου σε Σταθμό Δ” Τάξης

2

Αναφορά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε  ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος  Συρμαλένιος με αφορμή σχετικό έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στο Νότιο Αιγαίο, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου κάνει ειδική αναφορά στην Άνδρο επισημαίνοντας πως εντοπίζεται μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, τονίζοντας παράλληλα πως στο Π.Κ. Άνδρου πρόσφατα 2 Πυροσβέστες εισήχθησαν στην Σχολή Αξιωματικών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπηρετούν 9 μόνιμοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένου του Προϊσταμένου, ενώ αναφέρει πως οι 4 μόνο είναι οδηγοί Πυροσβεστικών Οχημάτων. Η Ένωση κάνει σαφές πως λόγω της μεγάλης έκτασης του νησιού μας, της μορφολογίας αλλά και των καταστρεπτικών πυρκαγιών που πλήττουν την Άνδρο κάθε χρόνο είναι επιτακτική η επαρκής στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Επιπλέον γίνεται ειδική μνεία στις πυρκαγιές που έπληξαν το τελευταίο διάστημα το νησί, όπου η Ένωση ξεκαθαρίζει πως χρειάστηκε η συνδρομή της Π.Υ. Ερμούπολης,όπου η μετάβαση έγινε με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία χάνοντας ουσιαστικά πολύτιμο χρόνο αλλά και επιφέροντας και αποδυνάμωση των βαρδιών στην Σύρο. 

Τέλος σε ότι αφορά την Άνδρο η Ένωση ζητά την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Σταθμό Δ” Τάξης. 

Αναλυτικότερα το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

Για τον  κ.  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη

Θέμα:  Προβλήματα Πυροσβεστικού Σώματος στο Νότιο Αιγαίο

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο της 25.10.2014 με αρ. πρωτ.130 της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στο Νότιο Αιγαίο. Το έγγραφο αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «… Στα περισσότερα νησιά δεν υπάρχει καθόλου Πυροσβεστικό προσωπικό και σε νησιά όπως η Μύκονος, η Αμοργός, η Ίος, η Κέα, η Κύθνος, η Σίφνος, η Σέριφος και η Μήλος, υπηρετούν από ένας (1) μέχρι δυο (2) εποχικοί υπάλληλοι ή πενταετούς υποχρέωσης …»

Επισυνάπτεται το έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 31.10.2014

Ο καταθέτων Βουλευτής

Νικόλαος Συρμαλένιος

 

 Το έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου

img079

img080

img085

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!