Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Συρμαλένιου σχετικά με την απομάκρυνση ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο της Κορώνου Νάξου

αρχείο λήψης

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον  κ.  Υπουργό Υγείας                          

Θέμα: Απομάκρυνση της ιατρού από την Κόρωνο                           

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο της 01.12.2014 με αρ. πρωτ. 57 της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την απομάκρυνση της ιατρού από την Κόρωνο.Το έγγραφο αναφέρει σχετικά ότι: «Εκφράζω, εξ ονόματος όλων των συγχωριανών μου, την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη στάση σας στο θέμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Κορώνου και στους κατοίκους άλλων δύο γειτονικών χωριών, του Σκαδού και της Κεραμωτής, που εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού μας. Συγκεκριμένα, όπως ξέρετε, το χωριό μας, από τα ορεινότερα και πιο απομακρυσμένα από την πόλη της Νάξου χωριά, επί ένα χρόνο δεν είχε γιατρό, με αποτέλεσμα την υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων και την εγκατάλειψη του χωριού, ιδιαίτερα το χειμώνα. Τώρα, επιτέλους, διορίστηκε γιατρός, η κα Παντελιά, αλλά πριν καλά-καλά εγκατασταθεί, της δώσατε… φύλλο πορείας για την Ηρακλειά».

Επισυνάπτεται το έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 03.12.2014

Ο καταθέτων Βουλευτής

Νικόλαος Συρμαλένιος

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Κόρωνος : 01 – 12– 2014
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ      
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ   Αρ. Πρωτ. 57
ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ      
Τοπ. Κοινότητα Κορώνου      
       
  ΠΡΟΣ : – Διοικητή 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και
Ταχ. Διευθ. : Κόρωνος Τ.Κ.84302       Αιγαίου κ. Αθ. Παπαρούπα
Τηλέφωνο : 2285051237     – Αναπληρωτή Διοικητή Γεν. Νοσ.
    6945234332        Κέντρου Υγείας Νάξου
Fax : 2285051237        κ. Θεοχάρη Λάμπου
        ΚΟΙΝ : – Γραφείο Υπουργού Υγείας
          – Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου
             Σύρου κ. Δημ. Τσιργή
          – Υπουργό Εργασίας
             κ. Γιάννη Βρούτση
          – Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκο
             Συρμαλένιο & Παναγιώτη Ρήγα
          – Δήμαρχο Νάξου και Μικρών
             Κυκλάδων κ. Μαν. Μαργαρίτη
          – Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

 

ΘΕΜΑ : Καταγγελία για την απομάκρυνση της Ιατρού από την Κόρωνο.

Εκφράζω, εξ ονόματος όλων των συγχωριανών μου, την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη στάση σας στο θέμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Κορώνου και στους κατοίκους άλλων δύο γειτονικών χωριών, του Σκαδού και της Κεραμωτής, που εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού μας.

Συγκεκριμένα, όπως ξέρετε, το χωριό μας, από τα ορεινότερα και πιο απομακρυσμένα από την πόλη της Νάξου χωριά, επί ένα χρόνο δεν είχε γιατρό, με αποτέλεσμα την υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων και την εγκατάλειψη του χωριού, ιδιαίτερα το χειμώνα. Τώρα, επιτέλους, διορίστηκε γιατρός, η κα Παντελιά, αλλά πριν καλά-καλά εγκατασταθεί, της δώσατε…φύλλο πορείας για την Ηρακλειά.  Ήλθε και απήλθε με δική σας αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση  Έτσι, εκτός του ότι μας εμπαίζετε, καταδικάζετε τα χωριά μας σε υποβαθμισμένες, αν όχι παντελώς ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα άνθρωποι, ειδικά ηλικιωμένοι, να στερούνται στοιχειωδών υπηρεσιών, που έχει υποχρέωση να τους παρέχει ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια, τους βουλευτές και το Δήμο να ενεργήσουν άμεσα για την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή της διορισθείσας γιατρού στην Κόρωνο. Καθιστούμε όλους τους αρμόδιους, στο μέτρο της ευθύνης τους, υπαίτιους για όποια συνέπεια προκύψει από την εγκληματική στέρηση γιατρού από τρία χωριά της Ορεινής και εγκαταλελειμμένης Νάξου.

    Νικόλαος Χουζούρης
    Πρόεδρος Τ.Κ. Κορώνου

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!