Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ανακοίνωση Μουστάκειου Κληροδοτήματος για τις υποτροφίες

Πηγή φωτογραφίας androsfilm.blogspot.gr

Πηγή φωτογραφίας androsfilm.blogspot.gr

Στις 17 Απριλίου 2016 και μετά το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του Ευεργέτη της περιοχης Τοπικης Κοινοτητας Κορθιου, Πέτρου Λ. Μουστάκα, στο προαύλιο του Μουστακείου Δημοτικού Σχολείου στην Πίσω Μεριά Κορθίου, δόθηκαν δημόσια σε 4 από τους 8 υποτρόφους έτους 2009, το ένα τρίτο του χρηματικού ποσού της υποτροφίας που τους είχε χορηγηθεί με απόφαση της τότε Διαχειριστικής Επιτροπής κατά το έτος 2009, συνολικού ύψους 21.600 ευρώ.
Η σημερινή Διαχειριστική Επιτροπή λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεπεία αυτής απώλειας εισοδημάτων (δυστροπία μισθωτών στην καταβολή υψηλών μισθωμάτων, δυσκολία στην εκμίσθωση για μεγάλο χρονικό διάστημα) καθώς της επιβάρυνσης του Κληροδοτήματος με υπερβολικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος 26%, καταβολή μηνιαίων δόσεων δανειου κ.α.), αποφάσισε την μείωση των υποτροφιών έτους 2009 κατά 25%, με την έγκριση της αρμόδιας εποπτεύουσας Αρχής, δηλαδή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Επισης θα καταβληθούν τα αναλογούντα χρηματικά ποσά και στους λοιπούς 4 υποτρόφους του 2009, οι οποίοι για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούσαν να παρευρεθούν στην τελετή απονομής. Το εναπομένον χρηματικό ποσό θα καταβληθεί και στους 8 υποτρόφους 2009, με ακόμη δύο ετήσιες ισόποσες δόσεις.
Η Διαχειριστική Επιτροπή έχει ήδη προγραμματίσει την καταβολή των οφειλομένων υποτροφιών έτους 2008, με δόσεις, της πρώτης δόσης καταβαλλομένης αμέσως μετά την έγκρισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Με αυτό τον τρόπο η παρούσα Διαχειριστική Επιτροπή τακτοποιεί οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, στο πλαίσιο των σημερινών δυσχερών οικονομικών δυνατοτήτων του Κληροδοτήματος, ενώ το Κληροδότημα καταβάλλει υποχρεωτικά μηνιαίως περίπου ποσό 11.000 Ευρώ προς τις Τράπεζες για αποπληρωμή δανείων που ελήφθησαν το 2009 και 2010 και ετησίως 160.000 ευρώ περίπου για φόρους και ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Επιπλέον, έχει δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Η Αυγή”, “Κοινή Γνώμη”και “Ανδριακή”, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, η προκήρυξη των υποτροφιών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 για 8 πρωτοετείς – και όχι μόνο φοιτητές -τριες και σπουδαστές -στριες ΑΕΙ και ΤΕΙ, 2 μεταπτυχιακούς και μία για αθλητή-τρια ενόργανης γυμναστικής.
Αποκλειστικά κριτήρια για τη χορήγηση των υποτροφιών είναι η καταγωγή από την πρώην Κοινότητα Κορθίου Άνδρου μέχρι β’ βαθμού συγγένειας, η φοίτηση στο Μουστάκειο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορθίου και η μόνιμη κατοικία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορθίου Άνδρου. Τέλος, λαμβάνονται υπόψη οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια.


Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΥ Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ
Δημήτριος Λοτσάρης         Γεώργιος Τρανάκος          Ιωάννης Ξανθός

Διαδώστε!

2 Σχόλια

  1. Education

    Amazing things here. I am very happy to peer your article.
    Thanks a lot and I’m looking ahead to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!