Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Ανακοίνωση προγράμματος Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην αετοκορφή της Κουβάρας

IMG_3139
Τη Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, παραμονή της εορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και ώρα 3:30 το μεσημέρι θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο ξωκκλήσι των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στη Κουβάρα.
Στον εσπερινό θα χοροστατήσει ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμος ενώ θα συνιερουργήσουν με τον εφημέριο της εκκλησίας π. Ιωάννη Πολίτη και οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παναχράντου ένεκα της ονομαστικής εορτής του πατρός Αετίου. Ανακοινώνεται προς όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στον Εσπερινό ότι έχει οριστεί ως τόπος συνάντησης η διασταύρωση της Βουρκωτής προς Άχλα στις 2:30 το μεσημέρι επειδή ο δρόμος προς το ξωκκλήσι είναι δύσβατος και απαιτείται αυτοκίνητο 4Χ4 η αγροτικό.
Το ξωκκλήσι των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων ανάγεται στη προβυζαντινή Περίοδο, η δε βίγλα που σώζεται μπροστά από την εκκλησία χρονολογείται στο 500 π.χ. σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία εξετάζοντας τα ευρήματα των θεμελίων του Ιερού Ναού καθώς και των υπολοίπων κτισμάτων που τον περιβάλλουν θεωρεί πως ο Ιερός Ναός ήταν τρίκλιτος και πιθανόν αποτελούσε το Καθολικό ενός μοναστηριού που ήταν σύγχρονο με την παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή Παναχράντου, τουτέστιν η ίδρυση του ανάγεται στον δέκατο αιώνα, ανακάλυψη που συνιστά μέγα ιστορικό και εκκλησιαστικό γεγονός .
 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!