Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Ανακοίνωση του Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για το έργο στην παραλία Μπατσίου: «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά!!!»

lotsaris

Όσο εντυπωσιακή ήταν η ορφάνια της ζημιάς του Ιανουαρίου 2015 που προκλήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και το έργο της Μαρίνας στο Μπατσί, τόσο εντυπωσιακή είναι και η πατρότητα του έργου της αποκατάστασης των ζημιών.

Με αφορμή πληθώρα ανακοινώσεων που όλες είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τις αλληλοευχαριστίες αλλά και την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον αποκλειστικό χρηματοδότη του έργου που είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εκτέλεση του έργου:

  • Η άμεση εκπόνηση της μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
  • Η εκτέλεση σε σύντομο χρονικό διάστημα του έργου από τον Μηχανικό κ. Θ. Μπαλλή και τον Εργολάβο κ. Θ. Μπαλάσκα.
  • Οι πολλές υποστηριχτικές ενέργειες και ο συντονισμός του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μπατσίου κ. Κ. Πετρίση και της εντεταλμένης Δημ. Συμβούλου κ. Α. Βολίκα.
  • Η άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη μας κ. Γ. Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη στις παρεμβάσεις, τις δικές μου και του Δημάρχου Άνδρου για τη χρηματοδότηση του έργου.

Το έργο είναι πια πραγματικότητα, λειτουργικό και όμορφο αλλά ουσιαστικός στόχος παραμένει  η αντιμετώπιση της αιτίας και όχι μόνο η καταπολέμηση της συνέπειας.

Με παρέμβασή μας και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Χατζημάρκου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκτός των 65.000ευρώ για την εκτέλεση του έργου έχει δεσμεύσει άλλες 35.000ευρώ για την έναρξη της ακτομηχανικής μελέτης, που θα μας οδηγήσει στην οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας αποδείχθηκε ότι μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα ακόμα και σε μικρά έργα της τάξεως των 65.000ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο είναι το μικρότερο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια στο νησί αλλά με τη βοήθεια των προαναφερθέντων ήταν εντυπωσιακά γρήγορη η εκτέλεσή του.

 Τη χαρά μου για το έργο αυτό, θα μου επιτρέψετε να την εκφράσω όταν πραγματικά ολοκληρωθεί, με τη σύνταξη της ακτομηχανικής μελέτης και την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μέχρι τότε αυτοσυγκράτηση και υπομονή.

Από καρδιάς καλή σεζόν στο πολύπαθο Μπατσί μας!!!

 Ο Έπαρχος Άνδρου

  Δημήτριος Λοτσάρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!