Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για τη λειτουργία των υπηρεσιών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ: 103/2020

Για το χρονικό διάστημα από 17-3-2020 και έως 27-3-2020, λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα προστασίας εργαζομένων και κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου:

  1. Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι πολίτες μπορούν να ζητούν την εξυπηρέτησή τους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να λαμβάνουν με email ή fax τα αιτούμενα έγγραφα. Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.
    Σε περίπτωση, που απαιτείται η υποβολή ή παραλαβή πρωτότυπων εγγράφων (π.χ. ληξιαρχικές πράξεις), θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
  2. Ζητείται απ’ όλους τους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας.
  3. Επιβάλλεται η απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, από τους χώρους συναλλαγής κοινού και εάν αυτό δεν είναι δυνατό χωροταξικά, απομακρύνονται υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους, με βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου τους και συνυπογραφή του οικείου Διευθυντή.
  4. Η διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένων και όλων των αιτούμενων αδειών προσωπικού (κανονικών, ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών, αναρρωτικών κ.λ.π.).
  5. Ενισχύεται το πρόγραμμα καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό και των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου, που παραμένουν κλειστές έως και 24-3-2020 και επιβάλλεται η παρουσία καθαριστριών στις υπηρεσίες, τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, όσον και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, για τον συστηματικό καθαρισμό των χώρων.
  6. Τα Δημοτικά Σφαγεία θα λειτουργούν μόνο κάθε Δευτέρα (για σφάγια άνω των 72μ.) ή εναλλακτικά Πέμπτη (για σφάγια κάτω των 72μ.), κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο υπάλληλο και την υπεύθυνη κτηνίατρο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός (αυστηρά έως δύο χρήστες ανά βάρδια).
  7. Σε περίπτωση έκδοσης νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για λήψη μέτρων και πέραν από τις 27.03.2020, η ισχύς της παρούσας θα παραταθεί εκ νέου, έως την νεότερη τασσόμενη προθεσμία.

Η ανωτέρω απόφαση να αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λοτσάρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!