Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για το Χωροταξικό

Σε πρόσκληση για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 προχώρησε ο Δήμος μας. Μοναδικό θέμα αποτελεί η ενημέρωση-συζήτηση και κατάθεση προτάσεων επί του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαιου.
Στην συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο μελετητής προς πλήρη ενημέρωση όλων.
Να σημειωθεί ότι η σχετική μελέτη θα παραληφθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί το γενικό πλαίσιο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει εξιδείκευση του Χωροταξικού Σχεδιασμού ανά Νησί.
Η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015 όταν ο τότε Έπαρχος και σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο «ΠΕΡΡΑΚΗΣ» συγκέντρωση ενημέρωσης και διαβούλευσης γύρω από την μελέτη. Σ αυτήν συμμετείχε ο Δήμος, πρώην Δήμαρχοι, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς όπως εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών, του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων, του συλλόγου Αλιέων και πολλοί άλλοι
Εν συνεχεία κλήθηκαν οι φορείς σε διαδοχικές συναντήσεις στο Επαρχείο Άνδρου και με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρσίας του Επαρχείου έγινε καταγραφή προτάσεων και πατατηρήσεων.
Υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία κατεγράφησαν οι απόψεις του Δήμου.
Τέλος, οι απόψεις των φορέων μέσω της ανωτέρω διαδικασίας, του Δήμου και του Επαρχείου κατατέθηκαν στον μελετητή.
Από τα μέσα Ιανουαρίου η μελέτη βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και μπορεί ο καθένας να υποβάλλει τις απόψεις και τις προτάσεις του.
Χαιρετίζουμε το με καθυστέρηση 7 χρόνων!!! ενδιαφέρον του Γ Καπάκη για την εν λόγω μελέτη.
Να του θυμίσουμε όμως ότι ως Κυβερνητικός Παράγοντας ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτα για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους ώστε η μελέτη να μην καρκοναβατεί για 7 χρόνια.
Δεν κατέθεσε ποτέ κάποια συγκεκριμένη πρόταση και δεν συμμετείχε σε καμία διαδικασία.
Ξαφνικά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θυμήθηκε μια μελέτη που μετά από 7 χρόνια απουσίας του βρίσκεται στην τελική της φάση.
Ελπίζουμε, έστω κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.
Εκ του Δήμου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!