Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση επιτροπής διαχείρισης κρίσης κορονoϊού

Πραγματοποιήθηκε, τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου με την συμμετοχή του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστο Ροΐλό και της επιστημονικής Διευθύντριας του ΚΥ Άνδρου Ευαγγελίας Λιαποπούλου.

Από τη συνάντηση, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:

• Διευκρινίστηκε με απολυτή σαφήνεια ότι η ενημέρωση σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν είναι αρμοδιότητα ούτε του Δήμου Άνδρου, ούτε του Κέντρου Υγείας Άνδρου και Ούτε της εν λόγω επιτροπής. Οι επίσημές ανακοινώσεις των κρουσμάτων γίνονται μόνο από τον ΕΟΔΥΥ.

• Η αρμοδιότητα του Δήμου Άνδρου ως προς την διαχείριση ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι καθαρά επικουρική, αν και εφόσον ζητηθεί από τον ΕΟΔΥΥ και την Πολιτική Προστασία.

• Κατά την ενημέρωση από το Διοικητή διαβεβαιώθηκε, ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες και όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα σχετικά με την ιχνηλάτηση και ενημέρωση των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

• Αναφέρθηκε ότι ο ΕΟΔΥ όταν το κρίνει κατά την διερεύνηση περιστατικού, συχνά ανακοινώνει κρούσματα σε περιφερικές ενότητες διαφορετικές από τα σημεία που έχει γίνει δειγματοληψία και η ταυτοποίηση του κρούσματος.

• Η ταυτοποίηση του Κρούσματος συμπολίτη μας που σχετίζεται στενά με την Άνδρο, μας υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος είναι ακριβώς διπλά μας. Για αυτό σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε και τηρούμε με απόλυτη ευλάβεια τα μετρά προστασίας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο Πρόεδρος

Διαπούλης Αριστοτέλης

Τα μέλη

Λοτσάρης Δημήτρης

Λάσκαρης Δημήτρης

Σουσούδης Θεοδόσης

Καπάκης Ιωάννης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!