Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση της ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΟΥ – ΜΑΡΑΘΙΑ ΑΕ

Η εταιρεία μας Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε. εν όψει της επικείμενης έναρξης εργασιών  εγκατάστασης των τριών ανεμογεννητριών της στην θέση Μαραθιά του Δ. Δ. Μακροταντάλου, προσβλέποντας στην συνέχιση της καλής σχέσης και μελλοντικής γειτνίασης μας με τους κατοίκους του Δ.Δ. Μακροτάνταλου, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να παραστεί σε αντάμωση/συνάντηση που οργανώνουμε το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου, σε χώρο εστίασης κοντά στην περιοχή εγκατάστασης του έργου μας.

Στόχος είναι κατ’ αρχάς να ενημερώσουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους της περιοχής της εγκαταστάσεως του αιολικού πάρκου μας, για τον πρότυπο σχεδιασμό του σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή εγκατάστασής του, την συμβατότητα του με την υφιστάμενη νομοθεσία και το υφιστάμενο περιβαλλοντικό/χωροταξικό πλαίσιο και κάθε πιθανή επικαιροποίησή του. Το αιολικό μας πάρκο αποτελείται από 3 μικρές ανεμογεννήτριες των 900 kW, επί αγροτικής γης που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό του Καλυβαρίου αλλά και από τα σύνορα κάθε οριοθετημένης ζώνης προστασίας της φύσης (Natura, ΖΕΠ, κλπ.).

Επιθυμία μας είναι επίσης να δοθεί αντικειμενική και επιστημονικά ορθή ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα που τυχόν σας ανησυχούν, σε θέματα όπως η “επικινδυνότητα” των υλικών κατασκευής των ανεμογεννητριών ή/και της λειτουργίας τους, η αναγκαιότητα των ανεμογεννητριών για την υποκατάσταση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, το κόστος της παραγόμενης ενέργειας για τον καταναλωτή, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον (χλωρίδα, πανίδα, υπόγεια ύδατα, κλπ.) από τα έργα υποδομής αλλά και την λειτουργία των ανεμογεννητριών, η επίδραση τους στον τουρισμό, η απαξίωση της γης, αλλά και η αναστρεψιμότητα των παρεμβάσεων που δημιουργούν στο περιβάλλον, κλπ., δεδομένης της έντονης παραπληροφόρησης που διαπιστώσαμε κατά την συνάντηση που διοργανώθηκε την προηγούμενη Τρίτη 30 Ιουλίου στο Γαύριο.

Στα θέματα αυτά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να επικεντρωθούμε, λόγω της επικράτησης ακραίων και ισοπεδωτικών τοποθετήσεων ορισμένων, σε μία προσπάθεια δαιμονοποίησης της αιολικής ενέργειας με επιχειρήματα και προτάσεις που εμφανώς δεν στοχεύουν στην ορθολογική  ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Άνδρο, που όμως δεν ήταν δυνατόν να απαντηθούν σε βάθος υπό τις επικρατούσες συνθήκες.

Πρόσθετα και με δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας θα βρίσκονται στην περιοχή του Γαυρίου και την Τετάρτη 15/7, θα είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις μαζί μας, εφόσον ο εξ αρχής στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός έργου απόλυτα ευθυγραμμισμένου με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, με σεβασμό και την μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς αρνητική επίδραση στις λοιπές αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού, που θα απολαμβάνει της αποδοχής και του τελευταίου καλόπιστου κατοίκου του νησιού. 

Για το ακριβές πρόγραμμα της συναντήσεως, θα ενημερωθεί η τοπική κοινότητα από τον συνεργάτη μας στην Άνδρο κ. Νικόλαο Γούλα.

Για την Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε.

Κωνσταντίνος Α. Φιλιππίδης

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Μετά θα σας καλούν έναν έναν

    Μην φάτε τις προηγούμενες μέρες, θα σας μπουκωσουν κουτοχορτο. Αφού δεν έδωσαν ραντεβού μεσοπέλαγα, μην τυχόν εμφανιστεί κανείς από τους άλλους, εκείνους τους κακούς που λένε όσα δεν πρέπει να ακούγονται, πάλι καλά. Λεπτομερής πρόσκληση θα δοθεί κατ” ιδιαν, ψιθυριστά στο αυτί.
    Stay tuned

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!