Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ανατρεπτική πρόταση για όσους δεν πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο – Η λύση με τις τράπεζες

daneia1-620x320

Ένας νέος τρόπος ελάφρυνσης του χρέους πέφτει στο τραπέζι για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο το οποίο δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις.

Πλέον είναι δεκάδες χιλιάδες οι πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο, ενώ και οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις μάλιστα αυτές φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ως τότε οι δανειολήπτες φαίνεται ότι έχουν κηρύξει παύσει πληρωμών και έτσι έχει επέλθει πλήρες αδιέξοδο.
Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία” μελετάται μια νέα λύση. Η λύση αυτή προβλέπει αντί έξωσης και πλειστηριασμού του σπιτιού του δανειολήπτη αλλαγή σπιτιού. Δηλαδή η τράπεζα θα προσφέρει νέο, μικρότερο και κατά πολύ μικρότερης αξίας σπίτι στον δανειολήπτη ο οποίος θα δέχεται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει με το δάνειο που δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.

Πηγη: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!