Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Andros Artisans 2017: Μια ωδή στην Τρικυμία «εν κρανίω» του Shakespeare! Επετειακή εικαστική προσέγγιση για τα 400 χρόνια από το θάνατο του (1564-1616).

ANDROS ARTISANS 2017!

Η Andros Artisans 2017 είναι μια ομαδική έκθεση η οποία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο νησί της Άνδρου. Φέτος το θέμα της έκθεσης αφορά στη ζωή και το έργο του ποιητή και συγγραφέα William Shakespeare. Συγκεκριμένα οι καλλιτέχνες, καθώς και οι μαθητές των εργαστηρίων Artisan Art.Is.A.Need,-που φέτος συμμετέχουν πρώτη φορά στην έκθεση με τα έργα τους-  άντλησαν την έμπνευση τους από το έργο ¨Τρικυμία¨ του συγγραφέα, το οποίο θεωρείται και το τελευταίο του.

Ένα μαγεμένο νησί σε ένα αόρατο γεωγραφικό σημείο του χάρτη, εμφανίζεται για να ζωντανέψει μια ιστορία ντυμένη ανθρώπινα πάθη, προσδοκίες και λεπτομέρειες αλληγορικών υπονοούμενων, που ξεκλειδώνουν τη φαντασία μας,  αποκαλύπτοντας δραματικά μυστικά τα οποία έρχονται στο φως για να λυτρωθούν μέσα από τη συγχώρεση και τη συμφιλίωση.

«Είμαστε από την ουσία των ονείρων πλασμένοι, κι ο ύπνος τυλίγει τη μικρή ζωή μας»

Η δύναμη του υπερφυσικού και η ταχύτητα του στοχασμού αυτοσυστήνονται επιχειρώντας να παρουσιάσουν μια μεταμορφωτική αίσθηση της πραγματικότητας.

Οι ενοχές, η προβολή της ανάμνησης , η αγωνία, τα οράματα και οι φιλοδοξίες δίνουν μια ηθική πνευματική διάσταση στις εικόνες που προσπαθούν να ξεπληρώσουν κάθε τραύμα με κάθε βήμα προς τη μια και μοναδική εξορισμένη γνώση.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό συμπόσιο κάθαρσης και απελευθέρωσης στο οποίο είμαστε όλοι καλεσμένοι, αφηγητές και εικονοποιοί.

Ευχαριστούμε

Αριστέα Γράβου

Εικαστικός 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!