Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Άνδρος Νέοι Ορίζοντες: Αναφορά – παράπονο της συμπαράταξης για σκληρή αντιπολίτευση

Αυτές τις μέρες ακούσαμε πολλά από την ενωμένη, προ και μετά δημοτικών εκλογών, συμπαράταξη των δημοτικών παρατάξεων , των κ. Λοτσάρη, κ. Γιαννίση και κ. Μπάλλα.

Ανήμερα της εορτής για την Παναγία την Θεοσκέπαστη,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο με την δημοτική αρχή και τους βουλευτές και φυσικά η απρόσκλητη  αντιπολίτευση  δεν παρέστη.
 Ο κ. Τηνιακός, αντιδήμαρχος, εκφράζοντας  τη γνωστή τακτική της συμπαράταξής του και εκμεταλλευόμενος την απουσία  της αντιπολίτευσης, ανέφερε το εξής αμίμητο:

 «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όπως θα θέλαμε γιατί μας εμποδίζει η αντιπολίτευση».

Αυτή  τη φράση την ανέφερε μπροστά  στον Υπουργό κ. Βρούτση, στους βουλευτές και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον κ. Τηνιακό που για ακόμα μια φορά, ως γνήσιος εκφραστής ενός πεπαλαιωμένου μικροπολιτικού συστήματος και του κ. Λοτσάρη,

 1. Προσπαθεί να καλύψει τις ανεπάρκειες της διοίκησης του και του δημάρχου, επιρρίπτοντας ευθύνες αλλού. Ό,τι δεν πάει καλά φταίει η αντιπολίτευση, ενώ ό,τι πηγαίνει σωστά αποτελεί επιτυχία του συστήματος Λοτσάρη και συνεργατών. Τέτοιες πρακτικές, όπως και άλλες που θα αναφερθούμε, ούτε στα «σοβιέτ».
  Κατά το σύστημα Λοτσάρη Τηνιακού, η  αντιπολίτευση φταίει που ο δεματοποιητής παρέμεινε στη σταυροπέδα, ενώ είχαν υποσχεθεί θα τον πάρουν από εκει σε 6 μήνες. Η αντιπολίτευση φταίει που ο κ. Γιαννίσης δεν κατάφερε να πάει τα σκουπίδια στην Αθήνα με το καράβι, η αντιπολίτευση φταίει που ‘εφυγε από τη παράταξη τους ο κ. Μπακέλας. Η αντιπολίτευση φταίει που τα κάνανε μπάχαλο με τους υπαλλήλους, και πολλά πολλά άλλα τραγελαφικά. 
 2. Ξεχνά ότι όλες οι αρμοδιότητες πλέον, σε σχέση με τα οικονομικά του δήμου και άρα με την ουσία του θέματος,  έχουν περάσει στην οικονομική επιτροπή. Στην επιτροπή αυτή υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία του δημάρχου και άρα κάνουν ότι θέλουν. Βροχή οι απευθείας αναθέσεις, θετικά  ψηφίσματα υπέρ του προυπολογισμού και των αναμορφώσεων και με όλες τις αποφάσεις δημάρχου να ψηφίζονται ανενόχλητα.
 3. Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίζεται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, χωρίς να λογαριάζουν τις άλλες απόψεις. Έτσι λοιπόν δέσμευσαν τις χρηματοδοτήσεις των χωριών από το τρέχον έτος 2020, αλλά και από το επόμενο, το 2021!!!!!. Δέσμευσαν χρηματοδοτήσεις του ΕΠΟΜΕΝΟΥ  έτους 2021, για να τις δώσουν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  αναθέσεις ΦΕΤΟΣ .
   Ο αλγόριθμος του «παραλόγου», κ. Τηνιακέ,  που παραπονιέστε κιόλας,  ότι σας εμποδίζουμε να δουλέψετε.
 4. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι τρεις αντιδήμαρχοι είναι έμμισθοι. Επιπλέον ο δήμαρχος έχει προσλάβει άλλους τέσσερις συνεργάτες έμμισθους. Έχει προσλάβει επίσης έμμισθο Γεν. Γραμματέα και διαθέτει ακόμα δύο άμισθους ειδικούς συνεργάτες. Στρατιά δηλαδή από ημέτερα «έμμισθα χέρια» και συνεπώς «λύσεις» για πολλά θέματα.
 5. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός ότι έχουμε αφήσει σαν προίκα στο δήμο 17.000.000 ευρώ για χρηματοδοτήσεις πολλών έργων, που παραμένουν στο συρτάρι, προφανώς για να τα βαφτίσουν αργότερα δικά τους και επιπλέον έγκριση ΜΠΕ για το ΧΥΤΥ με χρηματοδότηση 7.500.000, που απρόσμενα ανέβηκε στα 11.500.000 ευρώ.
 6. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός ότι εκείνος σαν αντιπολίτευση ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΕ συνειδητά, στα συμβούλια μαζί με τους τότε συνεργάτες του, προκειμένου να δημιουργεί συνεχή προβλήματα στην λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων λόγω μη απαρτίας.
 7. Ξεχνά ότι ΠΟΤΕ δεν ψήφισε θετικά για προυπολογισμό ή αναμόρφωση, για μια ολόκληρη 5ετία.
 8. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός τις καταγγελίες που δέχτηκε η διοίκησή μας 2014-2019 για τα απορρίμματα και ακόμα σήμερα λογοδοτούμε στα δικαστήρια. Αλήθεια, πόσες καταγγελίες έχει η σημερινή διοίκηση που κάνει το ίδιο και χειρότερα, «εξαφανίζοντας» 15.000 σκουπιδόμπαλλες , από το νταμάρι και μεταφέροντας συνεχώς ογκώδη, όπου δια μαγείας τα εξαφανίζει?
 9. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός που μας ρώταγε, που πηγαίνουμε τα σκουπίδια και τα ογκώδη, ενώ ήξερε πολύ καλά, αφού και εκείνος από το 2011 μέχρι το 2014 και συνεχίζει και σήμερα, έκανε ακριβώς το ίδιο, γνωρίζοντας πολύ καλά που τα πήγαιναν.
 10. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός και ο κ. Λοτσάρης τις ως δια μαγείας φωτιές στα σκουπίδια, 15Αύγουστο του 2015 και άλλες δύο φωτιές προεκλογικά, Νοέμβριο 2018 και Απρίλιο 2019.
 11. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός και η τότε διοίκηση, τι ταμείο παρέδωσε το 2014 και τι ταμείο παρέλαβε το 2019.
 12. Ξεχνά ο κ. Τηνιακός ότι παρέδωσε ένα δήμο έτοιμο για επιτήρηση και πήρε ένα δήμο μέσα στους 10 πρώτους πιο αποτελεσματικούς, ανάμεσα από 320 δήμους της Ελλάδας και με γεμάτο ταμείο και έτοιμα έργα.

Αν όλα αυτά κ. Τηνιακέ και λοιποί συνεργάτες, σας δυσκολεύουν να κάνετε έργο και παράλληλα σας κάνουν να αισθάνεστε ότι αδικείστε, θα θέλαμε να σας πούμε, ότι θα ήταν καλύτερο  να μη συμπεριφέρεστε σαν κουτοπόνηρα όντα  και επιπλέον γνωρίζετε πολύ καλά και θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι υπάρχουν και αντικαταστάτες στον συνδυασμό σας, που σίγουρα θέλουν να δουλέψουν, με ειλικρίνεια,  και χωρίς ψεύτικα δάκρυα. 

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!